'Bad Boy' Barton slaat collega-manager in gezicht: nieuwe straf dreigt

Reacties

Joey Barton is aangeklaagd wegens het toebrengen van lichamelijk letsel. Het is gevolg van de aanvaring die de 36-jarige oud-speler, tegenwoordig manager van Fleetwood Town, in april 2019 had met Barnsley-manager Daniel Stendel.

'Bad Boy' Barton slaat collega-manager in gezicht: nieuwe straf dreigt

Stendel liep na afloop van het onderlinge competitieduel verwondingen op in zijn gezicht, waarna de politie al snel een onderzoek instelde naar het incident dat plaatsvond in de spelerstunnel. Barton ontkende eerder dat hij een aanvaring heeft gehad met de manager van Barsnley en deed in april ook zijn beklag bij de Engelse voetbalbond (FA) en de Football League. Desondanks ligt er nu een officiële aanklacht van de politie tegen de eeuwige bad boy.

Barton is tot 9 oktober 2019 op borgtocht vrijgesteld en zal woensdagavond dus waarschijnlijk ook gewoon leiding geven aan het oefenduel van Fleetwood Town met Port Vale. Het is nog onduidelijk welke gevolgen een eventuele straf heeft voor zijn functioneren als manager, maar het valt niet uit te sluiten dat de enkelvoudig international zijn taken bij de League One-club enige tijd neer moet leggen. Het seizoen begint op 3 augustus.

Voor Barton is het niet de eerste keer dat hij in aanraking komt met de politie. In 2008 kreeg hij als speler van Newcastle United al eens een gevangenisstraf wegens een gewelddadig incident in het stadscentrum van Liverpool. Uiteindelijk hoefde hij slechts 74 dagen van die straf uit te zitten. Het aanvallen van ploeggenoot Ousmane Dabo tijdens een training van Manchester City kwam hem op een voorwaardelijke celstraf te staan.

Joey Barton heeft het aan de stok met Carlos Tévez in mei 2012.
Joey Barton heeft het aan de stok met Carlos Tévez in mei 2012.

Het incident met Dabo in 2007 betekende effectief het einde van zijn loopbaan bij City en kwam hem een jaar later bovendien ook op een straf van de FA te staan, die hem in september 2008 voor zes duels schorste en er nog eens zes voorwaardelijke duels bovenop deed. Barton bleek hardleers, want ook in 2010 werd hij geschorst: dit keer voor drie duels wegens het in de maag stompen van de Noor Morten Gamst Pedersen (Blackburn Rovers).

In mei 2012 maakte Barton het als speler van Queens Park Rangers nog bonter. In de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin zijn oude club City zich uiteindelijk tot kampioen kroonde, ging de recidivist tot drie keer toe over de schreef. Een elleboogstoot in het gezicht van Carlos Tévez kwam hem op een rode kaart te staan. Vervolgens deelde Barton nog een trap uit aan Sergio Agüero en probeerde hij een kopstoot uit te delen aan Vincent Kompany.

De FA schorste Barton voor twaalf duels. Ook QPR nam maatregelen en verhuurde hem uiteindelijk aan Olymique Marseille, waar hij pas in november zijn debuut kon maken door zijn straf. Het was nog niets in vergelijking met de maandenlange schorsing die hij in 2017 kreeg wegens het gokken op wedstrijden. Na het aflopen van die schorsing ging Barton bij Fleetwood Town aan de slag, waar hem nu dus opnieuw een straf boven het hoofd hangt.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.