Babel zinspeelt op vertrek bij Fulham wegens plek bij Oranje

Reacties

Ryan Babel lijkt niet van plan zijn aflopende contract bij Fulham te verlengen. Uitkomen in het Championship past niet bij de ambities die de 32-jarige aanvaller nog heeft als speler van het Nederlands elftal.

Babel zinspeelt op vertrek bij Fulham wegens plek bij Oranje

Babel streek afgelopen winter neer bij Fulham, dat de vleugelspits overnam van Besiktas in de hoop degradatie uit de Premier League te ontlopen. In die missie is de Amsterdammer niet geslaagd, maar met vier goals en drie assists maakte de voormalig speler van Liverpool wel indruk tijdens zijn terugkeer op de Engelse velden.

Interim-manager Scott Parker hoopt hem dan ook te behouden, maar de kans is klein dat dat lukt. 'Mijn zaakwaarnemer heeft al wat telefoontjes gehad', zegt in Babel in gesprek met The Daily Mail. 'Ik moet in deze fase van mijn loopbaan nu de juiste beslissing nemen. Er zijn veel factoren waar ik rekening mee moet houden.'

Een belangrijke factor is zijn interlandcarrière. Babel hoopt volgend jaar met Oranje uit te komen op het EK 2020 en wil daarom op het hoogste niveau actief blijven. Een seizoen in het Championship past niet in die planning. 'Dat is wat ik bedoel. Ik moet de juiste beslissing nemen voor mijn familie en de toekomst.'

Want toekomst denkt Babel zeker nog te hebben. De man die eind dit jaar zijn 33ste verjaardag viert is nog lang niet klaar met het spelen van topvoetbal. 'Ik denk dat ik nog twee of drie jaar voor me heb. En als ik de kans heb om in de Premier League te blijven, zou dat geweldig zijn', aldus de 54-voudig international.

Veertien jaar Oranje: 'Ryan Babel blijft een aparte international'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.