AZ-kwartet in Elftal van de Week na imponerende zege op PSV

Reacties

Na de elfde Eredivisie-speelronde wordt VI's Elftal van de Week gedomineerd door spelers van AZ, die op indrukwekkende wijze met 0-4 van PSV wonnen. Ook ADO Den Haag levert een kwartet spelers.

AZ-kwartet in Elftal van de Week na imponerende zege op PSV
© Pro Shots

De plaats onder de lat wordt ingenomen door ADO-doelman Luuk Koopmans, die met zijn ploeg een knappe overwinning boekte op bezoek bij Vitesse (0-2). De 25-jarige sluitpost hield de nul en verdiende daarmee een 7.

Ajax won na een waanzinnig goede eerste helft eenvoudig De Klassieker van het dolende Feyenoord en zoals zo vaak dit seizoen was Daley Blind de absolute sterkhouder in de defensie. VI-verslaggever Marco Timmer beloonde hem met een 8 voor zijn optreden. Ook AZ'er Jonas Svensson kende een uitstekend weekend, waarin hij tijdens het duel met PSV tot scoren kwam en zijn ploeg mede hielp aan de 0-4 zege. ADO-verdediger Shaquille Pinas complementeert de driemansachterhoede.

Fortuna Sittard-middenvelder Mark Diemers was de absolute uitblinker aan de kant van de Limburgers, die met 4-1 wonnen van VVV-Venlo. De flegmatieke spelmaker verscheen liefst drie keer op het scoreformulier en kreeg daarom een 8. Speler van de Week was echter Calvin Stengs, die tijdens de topper tegen PSV opnieuw indruk maakte en een open sollicitatie deed bij bondscoach Ronald Koeman voor een plekje in de voorselectie van het grote Oranje. Verder bestaat het middenveld van het Elftal van de Week uit Lex Immers (ADO Den Haag, 8), Lisandro Martínez (Ajax, 7,5) en Fredrik Midtsjø (AZ, 7,5).

AZ-aanvaller Myron Boadu was twee keer trefzeker tegen PSV, maar krijgt – ondanks het feit dat hij misschien nog vaker had moeten scoren – een 8 voor zijn optreden. John Goossens was belangrijk bij ADO Den Haag en verdiende een 7,5.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.