AZ zelfkritisch na moeizame zege: 'Tegen Ajax zullen we ons niveau halen'

Reacties

Na vijf kwartier leek AZ af te stevenen op een behoorlijke sof: tegen tien man van FC Vaduz bleef het lang 1-1. Uiteindelijk kwam alles goed door drie late goals, maar in Alkmaar vierde de zelfkritiek hoogtij. Zondag komt Ajax en dan moet het beter, weet iedereen bij AZ.

AZ zelfkritisch na moeizame zege: 'Tegen Ajax zullen we ons niveau halen'
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 1
FC Vaduz
FC Vaduz

'We hebben er heel hard voor moeten knokken', sprak trainer Pascal Jansen. 'Als je kijkt hoeveel ruimte we hebben weggegeven in de eerste helft, dan geef je de tegenstander wel heel veel ruimte om mee te doen. Voor ons gevoel ging het voor rust te veel op en neer. We waren te slordig, zeker voor ons doen. Dan moet je soms zeventig meter terug sprinten. Het spel moet zuiverder', aldus de winnende coach tegen ESPN. 'Zondag tegen Ajax moeten we wel ons eigen niveau halen om partij te kunnen bieden, maar ik twijfel er niet aan dat dat gaat gebeuren.'

Ook Sam Beukema stak de hand in eigen boezem. 'Het was gewoon een moeizame wedstrijd. Onze restverdediging klopte voor geen meter, dus iedere bal die zij veroverden was meteen een kans. Dan wordt het lastig, die beelden moeten we gaan bekijken. Zondag tegen Ajax moeten we uit een ander vaatje tappen, en dat gaan we doen ook. We hebben flink moeten coachen, je hoort het aan me', aldus een hese Beukema. 'In de tweede helft komen we met een man meer te staan. Dan spelen we het goed uit en winnen we verdiend.'

De centrumverdediger leek de matchwinner te worden, in extremis vielen er echter nog twee treffers. 'Ja, Milos gaf mij een voorzet, en daarna ook nog eentje aan Dani. Die jongen is knettergek, op de goede manier. Hij is zoals hij speelt: met heel veel energie. Ik ben blij dat hij erbij is.' Behalve de Deventenaar was ook onder meer Yusuf Barasi trefzeker. De aanvaller vierde donderdagavond bovendien zijn debuut als basisspeler. Vanzelfsprekend was hij na afloop opgetogen. 'Vroeger ging ik met m'n pa naar Europese wedstrijden bij AZ. Nu sta ik er zelf, en scoor ik zelf. Niet m'n mooiste, maar hij telt natuurlijk wel', aldus de jongeling over zijn ietwat fortuinlijke treffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.