AZ wil in Valencia basis leggen voor succesvolle tweede seizoenshelft

Reacties

AZ gaat zich tijdens de winterstop in Valencia voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Trainer Pascal Jansen zal tijdens het trainingskamp in Spanje over een naar verwachting zo goed als complete selectie kunnen beschikken.

AZ wil in Valencia basis leggen voor succesvolle tweede seizoenshelft
© Pro Shots

De Alkmaarders spelen voor het WK in de Eredivisie nog tegen RKC Waalwijk (uit) en besluiten de eerste seizoenshelft volgende week zaterdag op bezoek bij PSV. Vervolgens zijn de spelers vrij tot 5 december.

Daarna zal op het trainingscomplex in Wijdewormer de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen gestart worden. Er zal tot het vertrek naar Spanje op Nederlandse bodem getraind worden. In Valencia, waar AZ vanaf 17 december een week zal verblijven, wordt een nog nader te bepalen oefenduel afgewerkt.

Na de kerstdagen wordt dan de draad weer opgepakt en staat onder meer een trip naar Italië op het menu. AZ zal op 29 december oefenen tegen Atalanta Bergamo, de werkgever van voormalig AZ-middenvelder Teun Koopmeiners. Of Koopmeiners daar zelf bij is, is nog maar zeer de vraag. De tienvoudig international lijkt zich op te mogen gaan maken voor het WK, dat tot zondag 18 december plaatsheeft in Qatar.

Net als Koopmeiners is ook Jordy Clasie in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal opgenomen. Daarmee is de middenvelder ook de enige die vanwege het mondiale eindtoernooi mogelijk de wintertrip van AZ moet missen.

Na de jaarwisseling start AZ vervolgens op 2 januari weer met trainen om zich voor te bereiden op het thuisduel met Vitesse van vijf dagen later. AZ bezet momenteel de derde plek in de Eredivisie, met maar twee punten achterstand op Ajax, dat nog wel een duel tegoed heeft. In Europa hoeft AZ pas op 9 maart weer aan de bak. Door de groepswinst in de Conference League hoeven de Noord-Hollanders zich niet te melden in de tussenronde.

De samenvatting van de zege van AZ op Dnipro-1

Lees hier meer over AZ. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Clasie
Meer over J. Clasie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.