AZ wacht interessant duel met Vitesse: 'Ik vind dat wij verder zijn'

Reacties

Met negen doelpunten voor en één tegen is AZ na twee wedstrijden de trotse koploper van de Eredivisie. Zondag staat het duel met Vitesse voor de deur. Trainer John van den Brom vindt dat zijn team verder is dan de concurrent uit Arnhem.

AZ wacht interessant duel met Vitesse: 'Ik vind dat wij verder zijn'

Beide teams gingen deze maand ten onder in de voorrondes van de Europa League en zowel Vitesse als AZ kan zich dus volledig richten op de prestaties in Nederland. Van den Brom heeft inmiddels de tijd gehad om Vitesse goed te bestuderen. 'De jongens die gehuurd werden worden vervangen door nieuwe spelers. Daar hebben we een goed beeld van. De grote lijnen van het spel van Vitesse zijn wel duidelijk', laat hij weten aan het clubkanaal van AZ.

Als Van den Brom de teams van AZ en Vitesse naast elkaar moet leggen, komt hij met een heldere conclusie. 'Ik weet niet of we gelijkwaardig zijn. Ik vind dat we verder zijn. Dat komt omdat we vanuit het verleden zijn doorgegaan. We hebben een groot gedeelte bij elkaar kunnen houden', doelt de eindverantwoordelijke van AZ op zijn selectie.

Momenteel wordt er dus op koploper AZ gejaagd, maar Van den Brom verbindt geen conclusies aan de goede seizoenstart van zijn team. 'Het ziet er fris uit, zoals we vorig seizoen hebben gespeeld. Als we dat vast kunnen houden zie ik vanzelf wel wie ons wil achterhalen. Het zegt verder niets dat we bovenaan staan.'

Van den Brom is niet van plan zijn basisopstelling om te gooien voor het duel in eigen huis. AZ – Vitesse is de laatste wedstrijd van speelronde drie, de aftrap is om 16.45 uur.

In 107 seconden praten we je helemaal bij over speelronde drie in de Eredivisie. In het oog springende duels zijn AZ - Vitesse en SC Heerenveen - Feyenoord

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.