AZ-trainer Slot op zijn qui-vive voor Oekraïense spits en counter

Reacties

FC Mariupol mag bij het grote publiek dan niet zo bekend zijn, AZ-trainer Arne Slot is zeer op zijn hoede voor de Oekraïeners. Beide ploegen treffen elkaar donderdag in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League.

AZ-trainer Slot op zijn qui-vive voor Oekraïense spits en counter

AZ rekende in de tweede voorronde af met BK Häcken uit Zweden (0-0 gelijkspel, 0-3 winst) waardoor nu een dubbele confrontatie met Mariupol op het programma staat. Die club werd afgelopen seizoen vierde in de Oekraïense competitie, achter Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev en FC Oleksandria. 'Het is een lastige tegenstander, we kennen hun kracht', sprak Slot woensdag op de vooruitblikkende persconferentie.

Met name in aanvallend opzicht is de ploeg gevaarlijk, denkt hij. 'Ze hebben een sterke spits, die ze zowel in de lucht als in de diepte kunnen aanspelen. Dat doen ze dan ook vaak. In de voorbereiding hebben we geoefend tegen FC Oleksandria, Mariupol trof hen afgelopen weekend (2-1 winst, red.). Ze hebben een vergelijkbare speelstijl, dus we weten wat we kunnen verwachten. Beide clubs houden van counteren en kunnen dat ook goed.'

De wedstrijd in Oekraïne begint donderdag om 19.00 uur Nederlandse tijd, ook PSV (FK Haugesund, uit) en Feyenoord (Dinamo Tbilisi, thuis) spelen in de derde voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.