PSV, Feyenoord en AZ hebben meer duidelijkheid na EL-loting

Reacties

PSV, AZ en Feyenoord moeten zich nog plaatsen voor de play-offs voor een plek in de Europa League, maar kennen al wel de mogelijke tegenstanders. Maandag werd er namelijk geloot door de UEFA.

PSV, Feyenoord en AZ hebben meer duidelijkheid na EL-loting

PSV moet in de voorronde zoals bekend eerst afrekenen met het Noorse FK Haugesund. Wanneer dat lukt, neemt de ploeg van Mark van Bommel het in de play-offs om een plek in de groepsfase op tegen Austria Wien uit Oostenrijk of Apollon Limassol uit Cyprus. PSV had een geplaatste status bij de loting.

Ook voor Feyenoord geldt dat de club een geplaatste status had. Daardoor konden de Rotterdammers in ieder geval niet loten tegen bijvoorbeeld AA Gent of Espanyol. Wanneer Feyenoord in de voorronde afrekent met Dinamo Tbilisi, volgt een tweeluik met het Zweedse IFK Norrköping of het Israëlische Hapoel Beer Sheva in de play-offs.

AZ was als enige Nederlandse club niet geplaatst bij de Europa League-loting. De Alkmaarders spelen in de derde voorronde eerst nog tegen Mariupol en wanneer dat tweeluik winnend wordt afgesloten, is Royal Antwerp of Viktoria Plzen de laatste horde richting een plek in de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.