Ajax moet na PAOK afrekenen met APOEL of Qarabag voor CL-plek

Reacties

Ajax kent de weg die leidt naar de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers, die eerst nog af moeten rekenen met PAOK Saloniki in de derde voorronde, nemen het in de eventuele play-offs op tegen APOEL Nicosia of Qarabag.

Ajax moet na PAOK afrekenen met APOEL of Qarabag voor CL-plek

De play-offs vormen de laatste voorronde voor plaatsing voor het miljardenbal. Ajax stroomt als kampioen van Nederland in de derde voorronde in en wacht daarna dus nóg een tweeluik om het meest lucratieve clubtoernooi ter wereld te bereiken. Maandag bleek tijdens de loting dat de winnaar van het tweeluik APOEL Nicosia-Qarabag de tegenstander is. Ajax begint met een uitwedstrijd. Er wordt gespeeld op 20, 21, 27 en 28 augustus.

Ajax heeft een geplaatste status in het zogeheten 'Champions path' in de voorronde van de Champions League. Daardoor kon de ploeg van trainer Erik ten Hag in ieder geval niet loten tegen CFR Cluj, Celtic, FC Kopenhagen, Rode Ster Belgrado, Dinamo Zagreb of Ferencváros. Het was al duidelijk dat de tegenstander zou komen uit het rijtje Young Boys, APOEL Nicosia, Qarabag, Slavia Praag, Maribor of Rosenborg BK.

Europa League
Wanneer Ajax uitgeschakeld wordt door PAOK in de derde voorronde van de Champions League, vervolgt de club zijn Europese avontuur in de play-offs voor een plek in de Europa League. Dan wacht een confrontatie met Slovan Bratislava of Dundalk. Ook daar had Ajax een geplaatste status. De mogelijke tegenstanders waren Sutjeska, Linfield, Ludogorets, The New Saints, Sarajevo, BATE Borisov, Astana, Valletta, Slovan Bratislava of Dundalk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.