AZ kent mogelijke volgende Europese opponent: Dundee United

Reacties

AZ moet in de tweede voorronde van de Conference League eerst afrekenen met Tuzla City uit Bosnië en Herzegovina, maar weet al wie de mogelijke volgende tegenstander wordt in de derde voorronde: Dundee United.

AZ kent mogelijke volgende Europese opponent: Dundee United
© Pro Shots

AZ moet als winnaar van de play-offs in de Eredivisie al in de tweede voorronde aan de bak. De ploeg van Pascal Jansen treft donderdag Tuzla City in Alkmaar. De return in Bosnië en Herzegovina is volgende week donderdag (28 juli).

Mocht AZ de Bosniërs weten uit te schakelen, dan wacht in de derde voorronde van de Conference League Dundee United, de nummer vier van de Schotse Premier League in het afgelopen seizoen. Nicky Clark was met acht doelpunten topscorer voor Dundee in competitieverband.

Andere mogelijk bekende namen in de selectie van manager Jack Ross zijn voormalig internationals van Schotland Steven Fletcher (ondere andere ex-Sunderland en -Olympique Marseille) en Charlie Mulgrew (ex-Celtic en -Blackburn Rovers). Mulgrew kwam zondag nog opvallend in het nieuws door een bijzondere eigen goal in het een oefenduel met Sunderland.

Dundee speelde vier keer in Europees verband tegen Nederlandse clubs. In het seizoen 1982/93 wisten de Schotten PSV uit te schakelen in de eerste ronde van de UEFA Cup. In jaargang 1990/91 won Vitesse in de tweede ronde van de UEFA Cup twee keer van Dundee.

De wedstrijden in de derde voorronde van de Conference League worden afgewerkt op 4 en 11 augustus. De winnaars plaatsen zich voor de play-offronde; de duels in deze ronde staan voor 18 en 25 augustus op het programma. Bij eliminatie is er geen vangnet voor AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.