Australië bereikt kwartfinale en ziet sterspeler rentree maken

Reacties

Australië heeft maandag de kwartfinale van het WK in eigen land bereikt. Het gastland was met 2-0 te sterk voor Denemarken, de nummer twee van Groep D.

Australië bereikt kwartfinale en ziet sterspeler rentree maken
© Pro Shots
Australië
Australië
2 - 0
Denemarken
Denemarken

Australië, dat het WK samen met Nieuw-Zeeland organiseert, werd eerder groepswinnaar in Groep B en trof zo de nummer twee van Groep D. Denemarken leek een geduchte tegenstander, maar Australië slaagde er uiteindelijk wel in om het land uit te schakelen.

Het thuisland opende na een half uur de score uit een counter. Caitlin Foord rondde af en schreef zo na twee assists ook haar eerste doelpunt van dit WK bij. In de tweede helft verdubbelde Hayley Raso van Real Madrid de marge. Zij was in de groepsfase tegen Canada al goed voor twee goals.

Positief was ook dat sterspeler Sam Kerr in de slotfase inviel bij Australië. De aanvaller raakte tijdens een training voor de eerste groepswedstrijd geblesseerd aan haar kuit. Australië treft in de kwartfinale Frankrijk of Marokko.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vrouwen WK
Meer over Vrouwen WK
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.