'Aubameyang neemt zelf grootste obstakel voor Barcelona-transfer weg'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang moet de aanvaller worden die Xavi deze transferperiode nog zo graag wil verwelkomen. De 32-jarige Gabonees wil zelf ook heel graag, getuige zijn bereidheid flink in te leveren.

'Aubameyang neemt zelf grootste obstakel voor Barcelona-transfer weg'
© Pro Shots

Nu de optie Álvaro Morata door de complexiteit van deal moet worden vergeten, richt Barcelona de pijlen op Aubameyang. Al-Nassr en Juventus zijn inmiddels afgehaakt, waardoor Camp Nou als bestemming is overgebleven. De Gabonees mag weg bij Arsenal, waar hij zich onmogelijk heeft gemaakt en op een zijspoor staat. The Gunners zullen dan ook niet het grootste obstakel zijn voor de (tijdelijke) overgang.

De onderhandelingen zijn inmiddels volgens Engelse en Spaanse media al flink gevorderd, maar er liggen nog wat hete hangijzers op tafel. Arsenal is bereid af te zien van een huursom, maar dan zal Barcelona wel een flink deel van het salaris voor zijn rekening moeten nemen. Daar ligt een probleem voor de Catalanen.

Met een weeksalaris van ruim vier ton is Aubameyang een grootverdiener bij The Gunners. Barcelona heeft op zijn beurt vanwege de financiële problemen nauwelijks ruimte in de salarishuishouding. De Gabonees is volgens Diario Sport echter bereid genoegen te nemen met veel minder, waardoor hij vrijwel gratis zou gaan spelen in Camp Nou.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.