Atlético vreest winterse transfer en plant gesprek met Bayern

Reacties

Atlético Madrid probeert een wintertransfer van Lucas Hernández naar Bayern München te voorkomen. De Spaanse club toont zich wel bereid te praten over een transfer.

Atlético vreest winterse transfer en plant gesprek met Bayern

Hernández wordt in verband gebracht met Bayern München, dat bereid zou zijn de vastgelegde afkoopsom van ruim tachtig miljoen euro neer te leggen voor de Franse verdediger. Dat nieuws leidde tot een charmeoffensief van Atlético in de hoop de international in de Spaanse hoofdstad te houden.

Na de aanvankelijke ontkenning van de geruchten gooide Atlético het over een andere boeg. Nu zet de Spaanse club nog een extra stap richting Beieren. Er is ruimte voor gesprekken, al is een transfer van de 22-jarige verdediger wat de Spanjaarden betreft voorlopig niet aan de orde. 'De speler kan Atlético Madrid deze winter niet verlaten', zei Atlético-directeur Miguel Ángel Gil Marin tegen spox.com.

'We hebben een goede relatie met Bayern en zullen elkaar in januari ontmoeten om de situatie te bespreken', aldus Gil Marin. 'Als de speler de overgang wil maken, dan zullen we daarover praten. Maar alleen over een transfer in juli.'

Wereldkampioen Hernández heeft in Madrid nog een contract tot medio 2024. Maar de vastgelegde afkoopsom van naar verluidt 85 miljoen euro biedt clubs de gelegenheid hem eerder weg te halen. Bayern heeft de interesse in de Fransman uitgesproken. 'Je moet afwachten of het concreet wordt', hield bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge de kaarten tegen de borst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.