Spectaculaire Bayern-transfer in de maak

Reacties

Bayern München is bezig met een recordtransfer. De Beierse club ziet de gelimiteerde afkoopsom in het contract van de Franse international Lucas Hernández als 'een voordeel'.

Spectaculaire Bayern-transfer in de maak

Hernández moet in de winterstop de overstap maken van Atlético Madrid naar Bayern München, zo bracht het Spaanse Marca naar buiten. In München zou er een contract voor vier jaar klaarliggen. De Franse linksback heeft weliswaar afgelopen zomer in de Spaanse hoofdstad zijn contract verlengd tot medio 2024, maar juist daarin schuilt een voordeel.

In de nieuwe verbintenis met Atlético is met een vastgestelde afkoopsom van 85 miljoen euro ook de ruimte voor een voortijdig afscheid. Bayern is schijnbaar bereid dat bedrag te betalen, waarmee de transfer van Hernández de grootste zou worden in de Bundesliga-historie.

'We zijn in een overlegfase. Ik kan het ontkennen noch bevestigen', stelde Bayern-bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge na de zege op RB Leipzig over de concrete belangstelling voor Hernández. 'Je kan alleen iets bevestigen als het rond is. En dat is het nog niet.' Dat de Franse international door de vastgelegde afkoopsom 'elk moment' onder zijn contract met Atlético uit kan is in de ogen van Rummenigge 'zeker een voordeel'.

Atlético Madrid liet naar aanleiding van de Marca-berichtgeving in een statement weten dat Hernández de club heeft laten weten dat er geen sprake is van een deal met Bayern München en dat hij geen intentie heeft Atlético te verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.