Atalanta laat naast Milan in roodgekleurde derby

AC Milan is nog altijd niet zeker van een plek in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso gaf op bezoek bij Atalanta Bergamo in de slotfase de overwinning weg (1-1) is daardoor nog niet verzekerd van de zesde plaats in de Serie A.

Afgelopen woensdag kon Milan zich al verzekeren van Europees voetbal door de Coppa Italia te winnen, maar in de finale was Juventus veel te sterk voor de Rossoneri. Tot aan de 56ste minuut hielden beide clubs elkaar in evenwicht. Daarna scoorde de koploper van de Serie A echter vier keer in een tijdsbestek van twintig minuten en won het met 4-0.

Vier dagen later kreeg Milan kans op eerherstel. De nummer zes van de Serie A ging op bezoek bij de nummer zeven, waar Marten De Roon de hele wedstrijd speelde en Hans Hateboer tien minuten voor tijd inviel. Ook nu duurde het lang voor er gescoord werd. Uitgerekend Franck Kessié, die door Milan gehuurd wordt van Atalanta, opende na een uur van buiten het strafschopgebied de score tijdens de Noord-Italiaanse derby.

In de 64ste minuut kreeg Atalanta de volgende tegenvaller te verwerken. Rafael Tolói kreeg binnen een minuut twee gele kaarten. Eerst voor een overtreding op Giacomo Bonaventura (ex-Atalanta) en daarna voor het sarcastisch applaudiseren naar de scheidsrechter. Een kwartier voor tijd moest ook Milan met tien man verder na een harde tackle Riccardo Montolivo (ook ex-Atalanta) op Alejandro Gómez.

Diep in de extra speeltijd kwam Atalanta alsnog op gelijke hoogte door een treffer van Andrea Masiello, die binnenkopte uit een voorzet van Josip Ilicic. Daardoor hielden beide clubs één punt over aan de wedstrijd. Daardoor heeft AC Milan nu 61 punten uit 37 duels, één meer dan nummer zeven Atalanta. De nummer zes plaatst zich rechtsreeks voor de groepsfase, terwijl de nummer zeven in de voorronde uitkomt. Milan is zeker van een plek bij de eerste zeven, terwijl Fiorentina en Sampdoria nog in punten gelijk kunnen komen met Atalanta.