Li Yonghong ziet AC Milan reuzenstap richting Europa zetten

AC Milan heeft enorm goede zaken gedaan in de jacht op een Europa League-ticket. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso won thuis eenvoudig van Hellas Verona (4-1), dat daardoor degradeert naar de Serie B.

Li Yonghong woonde voor de derde keer sinds hij in april 2017 eigenaar werd van AC Milan een wedstrijd bij en de veelbesproken Chinees zag zijn club uitstekend beginnen. In de elfde minuut schoot Hakan Çalhanoglu na een voorzet van Suso de bal hard en laag in de verre hoek. Na ruim een half uur verdubbelde Patrick Cutrone de wedstrijd door uit de draai raak te schieten (foto).

De twintigjarige spits staat symbool voor de koerswijziging van AC Milan dit seizoen. Het was al het zestiende doelpunt van Cutrone, die net als Davide Calabria (21), Gianluigi Donnarumma (19) en Manuel Locatelli (20) afkomstig is uit de Primavera. De vier zijn dit seizoen erg belangrijk voor de Rossoneri, die juist voorafgaand aan dit seizoen ruim 200 miljoen euro uitgaven aan versterkingen.

Vier minuten na rust volgde de definitieve beslissing toen Ignazio Abate, opnieuw op aangeven van Suso, het derde doelpunt van de avond maakte. Het was zijn eerste doelpunt sinds december 2015 en voor het eerst in eigen San Siro. Vijf minuten voor tijd redde Seung-Woo Lee de eer namens Hellas Verona, maar het slotakkoord was voor Fabio Borini die met zijn tweede treffer dit seizoen in de Serie A de eindstand bepaalde op 4-1.

Door de overwinning heeft AC Milan nu zestig punten uit 36 duels, waardoor het stijgt naar de zesde plaats. Atalanta Bergamo kan echter zondag weer langszij komen als er gewonnen wordt bij Lazio. Om kwalificatie voor de Europa League af te dwingen moet AC Milan óf komende woensdag de finale van de strijd om de Coppa Italia winnen van Juventus óf bij de eerste zeven in de Serie A eindigen.