Veelvraat Juventus maakt gehakt van AC Milan en pakt wéér Coppa

Juventus heeft voor de vierde keer op rij de Coppa Italia gewonnen. De grootmacht uit Turijn denderde in de finale na rust over AC Milan heen: 4-0. Door het winnen van de zoveelste Italiaanse beker ligt de dubbel (eveneens de vierde op rij) in het verschiet. AC Milan-keeper Gianluigi Donnarumma had een slechte avond.

De alleenheerschappij van Juve in Italië wordt met de bekerwinst groter en groter. Niet alleen was De Oude Dame in de afgelopen vijf seizoenen (en waarschijnlijk ook in deze jaargang) de beste club van Italië, het won ook nog eens de vier laatste edities van het bekertoernooi. Voor Milan waren de laatste nationale prijzen van enige betekenis de landstitel van 2011, de Super Cup van 2016 en de Coppa Italia van 2003.

De finale van woensdag was een herhaling van de eindstrijd van 2016, toen Juventus pas na verlenging met 1-0 won. Woensdagavond leek het lange tijd net zo spannend te worden: halverwege stond het nog 0-0. Dat was niet zo verrassend: beide ploegen kregen in het bekertoernooi tot aan de finale niet één tegendoelpunt. Na rust maakte Juventus echter gehakt van I Rossoneri.

Na twee waarschuwingsschoten van Paulo Dybala, kopte Medhi Benatia uit een hoekschop wél schitterend raak. Daarna was de geest uit de fles en kreeg Juve twee goals cadeau van Donnarumma. Vier minuten na de 1-0 tastte hij volledig mis bij een schot van Douglas Costa, wéér vier minuten later gunde hij Benatia met een slappe redding (na een kopbal van Mario Madzukic) in de rebound een niet te missen kans: 3-0. Met een eigen doelpunt bepaalde Milan-aanvaller Nikola Kalinic de eindstand.

Daarmee pakte Juventus voor de dertiende keer de nationale beker. Komend weekend kunnen de mannen van trainer Massimiliano Allegri zich ook tot kampioen laten kronen. Bij een gelijkspel op bezoek bij AS Roma is de titel een feit, puntenverlies van achtervolger Napoli kan ook nog uitkomst bieden.