Juventus kan champagne bijna ontkurken ondanks goal jarige Mertens

Napoli heeft nog slechts een theoretische kans op de titel na het gelijkspel tegen Torino. Lazio zag na de remise tegen Atalanta Bergamo Internazionale naderbij komen.

Napoli - Torino 2-2
Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Fiorentina en de zege van Juventus op Bologna was er zaterdag weinig meer over van de titelkansen van Napoli. Om nog enige hoop te houden moest zondag worden afgerekend met Torino, ook om te voorkomen dat Juventus de kampioensvlag al kon hijsen. De ploeg van trainer Maurizio Sarri slaagde niet in die opzet.

Dries Mertens zette Napoli halverwege de eerste helft nog wel op het goede spoor. De Belgische aanvaller gaf zichzelf daarmee niet alleen een mooi verjaardagsfeestje, maar maakte hij ook een einde aan een reeks van acht duels op rij zonder treffer. Maar na de gelijkmaker van Danielle Baselli in de 55ste minuut moest Napoli opnieuw beginnen. Na onder andere een bal op de paal van Arek Milik zette Marek Hamsik koud na zijn entree de thuisploeg weer op voorsprong.

Voor een zege was het niet genoeg. Lorenzo De Silvestre bracht Torino in de 83ste minuut op gelijke hoogte met Napoli, dat door het gelijkspel de titel uit het hoofd kan zetten. Met een achterstand van zes punten is met twee speelrondes te gaan het nagenoeg onmogelijk om Juventus nog te achterhalen.

Lazio – Atalanta Bergamo 1-1
De strijd om een Europees ticket was de inzet van het duel Lazio – Atalanta Bergamo. Met het resultaat (1-1) schoten beide teams weinig op. De thuisploeg zag concurrent Internazionale voor een startbewijs voor de Champions League tot op twee punten komen, terwijl de gasten in de strijd om een Europa League-ticket AC Milan moeten voorlaten. Atalanta kwam nog wel voortvarend uit de startblokken. Na voorbereidend werk van Marten de Roon brak de negentienjarige Musa Barrow al in de tweede minuut de ban. Zonder de geblesseerde topscorer Ciro Immobile bleef het Romeinse antwoord beperkt tot een treffer van Felipe Caicedo. Hij kreeg de gelijkmaker na 24 minuten op een presenteerblaadje aangereikt door Luis Alberto.

Udinese – Internazionale 0-4
Internazionale heeft in de jacht op de vierde plaats, en daarmee een ticket voor de Champions League, een simpele zege geboekt. Udinese, dat door een beroerde reeks van veertien Serie A-duels zonder zege in de problemen is gekomen, was een gewillig slachtoffer van de Milanese dadendrang. Voor rust was de klus al geklaard voor de Nerazzurri door goals van Andrea Ranocchia, Rafinha en Mauro Icardi. Na de rode kaart voor Udinese-middenvelder Seko Fofana bepaalde Borja Valero de eindstand op 0-4.