Juventus kan champagne koud zetten na weer een comeback

Juventus is nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap. De club uit Turijn won zaterdagavond met 3-1 van Bologna, dat halverwege de wedstrijd nog brutaal op voorsprong stond.

Afgelopen weekend leek de beslissing in de Serie A al te zijn gevallen in het voordeel van Juventus. En dat terwijl juist Napoli die zaterdagavond nog hard op weg leek naar de eerste landstitel sinds 1990. Juventus keek tot de 87ste minuut van het uitduel met Internazionale tegen een 2-1 achterstand aan en zou bij een nederlaag gepasseerd kunnen worden door Napoli, maar de club uit Turijn won na een krankzinnige slotfase met 2-3.

Een dag later ging het helemaal mis voor Napoli, dat met liefst 3-0 verloor bij Fiorentina. Kalidou Koulibaly kreeg al na acht minuten een rode kaart, terwijl hij een week daarvoor het enige doelpunt maakte tijdens de topper tegen Juventus (0-1). Door de ontwikkelingen van afgelopen weekend had Juventus voorafgaand aan de 35ste speelronde vier punten voorsprong op Napoli en wist het dat twee overwinningen in de resterende drie duels genoeg zouden zijn voor de zevende landstitel op rij. En met thuiswedstrijden tegen Bologna en Hellas Verona op het programma, zou dat geen enkel probleem moeten zijn.

Toch werd het nog even spannend, want na een half uur kreeg Bologna zaterdag het stadion in Turijn stil. Na een zwakke pass van Gianluigi Buffon kwam Lorenzo Crisetig in kansrijke positie en de middenvelder ging naar de grond na contact met Daniele Rugani. Na overleg met de videscheidsrechter kwam er een strafschop, die door Simone Verdi overtuigend werd binnengeschoten. De bezoekers hielden de voorsprong vast tot aan de rust, maar in de tweede helft liep Juventus uiteindelijk nog eenvoudig over de nummer twaalf van de Serie A heen.

In de 52ste minuut kreeg de thuisclub hulp van Sebastien De Maio. De verdediger werkte een voorzet van Juan Cuadrado achter zijn eigen doelman. Ruim een kwartier later stond het door doelpunten van Sami Khedira en Paulo Dybala, allebei op aangeven van invaller Douglas Costa, 3-1 waardoor de titel zo goed als binnen is voor Juventus. Als Napoli zondag thuis verliest van Torino is het kampioenschap een feit en anders volgt komend weekend een herkansing op bezoek bij AS Roma.