Late goal bij Juventus laat Napoli dromen van Scudetto

Napoli heeft de titelhoop nieuw leven ingeblazen. Het bezoek aan koploper Juventus kreeg op de valreep een voor de gasten cruciale wending (0-1).

Napoli was als jager alleen gebaat bij een zege op prooi Juventus, dat woensdag door een verrassend gelijkspel bij Crotone Partenopei nieuwe hoop hadden geven. De ploeg van trainer Maurizio Sarri had in Turijn een uitgelezen gelegenheid om een flinke hap te nemen uit de achterstand van vier punten op De Oude Dame. De sterke reeks op vreemde bodem – sinds oktober 2016 ongeslagen met 23 zeges en zes remises – bood extra hoop.

Maar in de eerste helft leverde Napoli die beoogde dadendrang weinig op. Lorenzo Insigne scoorde weliswaar, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft was het Marek Hamsik die een mooie kans op een Napolitaanse voorsprong liet liggen. Aan de andere kant ontsnapte Napoli aan een achterstand bij een van richting veranderde vrije trap van Miralem Pjanic.

Een half uur voor tijd achtte Sarri een wijziging noodzakelijk. Dries Mertens, die voor de zevende keer op rij droog bleef staan, moest plaatsmaken voor Arek Milik. De Poolse spits kon echter ook het verschil niet maken voor de gasten. Ondanks verwoede pogingen van Napoli leek de defensie van Juventus niet te kunnen breken. Maar in de laatste minuut werd dat ene gaatje gevonden. Kalidou Koulibaly kopte knalhard raak na een corner van José Callejón en besliste zo de topper in de Serie A.

Door het resultaat in Turijn is het verschil tussen Juventus en Napoli teruggebracht tot één punt in Turijns voordeel. In de Serie A zijn nog vier duels te gaan.