Koulibaly van held naar schlemiel: Napoli verspeelt kansen op titel

Napoli lijkt het kampioenschap uit het hoofd te kunnen zetten na de nederlaag op bezoek bij Fiorentina (3-0). Al in de achtste minuut ging het helemaal mis voor de bezoekers.

Uitgerekend Kalidou Koulibaly, die afgelopen zondag op bezoek bij koploper Juventus in de extra speeltijd voor de 0-1 overwinning zorgde en zo de titelstrijd weer helemaal openbrak, ging nu enorm in de fout. In een poging de bal weg te werken schopte de verdediger vol tegen Giovanni Simeone aan. Paolo Mazzoleni wees meteen naar de stip, maar na overleg met de videoscheidsrechter besloot hij een vrije trap te geven net buiten het strafschopgebied en Koulibaly met direct rood van het veld te sturen.

Het was een dramatische start van de wedstrijd voor Napoli, dat zaterdagavond nog hard op weg leek naar de eerste landstitel sinds 1990. Juventus, dat voorafgaand aan de 35ste speelronde één punt voorsprong had, stevende af op een nederlaag tijdens het uitduel met Internazionale. De koploper van de Serie A keek tot de 87ste minuut tegen een 2-1 achterstand aan, maar door een eigen doelpunt van Milan Skriniar en een rake kopbal van voormalig Napoli-spits Gonzalo Higuaín werd het nog 2-3.

Een dag later was het aan Napoli om de achterstand weer te verkleinen naar één punt, maar de ploeg van trainer Maurizio Sarri verloor de aansluiting met Juventus en lijkt het kampioenschap te kunnen vergeten. Met elf tegen tien kwam Fiorentina in de 34ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Simeone, die de bal tussen de benen van doelman Pepe Reina door schoot. De zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone maakte na ruim een uur uit een hoekschop ook het tweede doelpunt en besliste daarmee de wedstrijd. In de extra speeltijd maakte Simeone zijn hattrick compleet en strooide daarmee nog wat extra zout in de Napolitaanse wonde.

Door de nederlaag heeft Juventus nu vier punten voorsprong op Napoli, dat moet hopen op een wonder. De koploper speelt in de Serie A nog tegen achtereenvolgens Bologna (thuis), AS Roma (uit) en Hellas Verona (thuis), terwijl Napoli nog aantreedt tegen Torino (thuis), Sampdoria (uit) en Crotone (thuis).