Astronomische afkoopsom in nieuw contract Gavi bij Barcelona

Reacties

De kogel is eindelijk door de kerk. Barcelona heeft het contract van Gavi verlengd. De achttienjarige middenvelder heeft een nieuwe verbintenis tot medio 2026 getekend en zijn afkoopsom is verhoogd van vijftig miljoen euro naar één miljard euro.

Astronomische afkoopsom in nieuw contract Gavi bij Barcelona
© Pro Shots

De contractverlenging van Gavi diende zich al aan, maar is pas officieel gemaakt nu het talent inmiddels achttien jaar oud is. Met een contract dat in 2023 afliep, liep Barcelona het risico dat het de tienvoudig international van Spanje kwijt zou raken aan een andere club.

Er was bijvoorbeeld interesse van Liverpool, maar een vertrek is niet aan de orde. Daarmee slaat Barcelona een belangrijke slag. Gavi was in zijn eerste seizoen in de hoofdmacht een revelatie en heeft alle kwaliteiten om uit te groeien tot een dragende speler op het middenveld.

Gavi speelde ondanks zijn nog jonge leeftijd al 52 officiële duels voor Barça en is een belangrijke concurrent van Frenkie de Jong. De in 2015 van Real Betis overgekomen middenvelder is ook een vast gezicht in de nationale ploeg van Spanje, waarvoor hij tien interlands speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Gavi
Meer over Gavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.