Laporta heeft verlossende boodschap voor Barcelona-fans

Reacties

Barcelona-president Joan Laporta heeft zaterdag een update gegeven over de onderhandelingen met Gavi. De zeventienjarige middenvelder maakt deze week opnieuw grote indruk bij de Spaanse nationale ploeg, maar heeft zijn tot medio 2023 doorlopende contract bij Barça nog altijd niet verlengd.

Laporta heeft verlossende boodschap voor Barcelona-fans
© Pro Shots

Daar komt echter snel verandering in, zo verzekerde Laporta zaterdagmiddag. 'We zijn heel dicht bij een akkoord', zei de voorzitter. 'We zijn optimistisch. We willen allemaal dat Gavi blijft, ook de speler en zijn entourage willen dat', benadrukte Laporta bij een supportersbijeenkomst.

Het is een verlossende boodschap voor de Barcelona-fans. In het huidige contract van Gavi, dat dus nog maar één seizoen doorloopt, zit namelijk een transferclausule. Daardoor is hij voor 'slechts' vijftig miljoen euro op te halen.

In de nieuwe, vijfjarige verbintenis die voor de middenvelder klaarligt, is die clausule een stuk hoger. Volgens Spaanse media krijgt Gavi hetzelfde prijskaartje als Pedri en Ansu Fati: één miljard euro.

Meer Gavi
Meer over Gavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.