Barcelona-directeur legt uit waarom Gavi nog altijd niet heeft bijgetekend

Reacties

Barcelona is verzekerd van een langer verblijf van toptalent Gavi. Dat verzekerde technisch directeur Mateu Alemany woensdag tijdens de presentatie van Franck Kessié in het Camp Nou. De bestuurder gaf tevens uitleg over waarom er nog niets officieels over Gavi naar buiten is gebracht.

Barcelona-directeur legt uit waarom Gavi nog altijd niet heeft bijgetekend
© Pro Shots

De zeventienjarige Gavi brak in het afgelopen seizoen door in het eerste elftal van Barcelona en wordt gezien als hét nieuwe wonderkind uit La Masía. De middenvelder, die zelfs al tien interlands voor de Spaanse nationale ploeg achter zijn naam heeft staan, beschikt nu echter nog over een kortlopend contract. Zijn huidige arbeidsovereenkomst loopt in de zomer van 2023, volgend jaar dus, af.

Barcelona is al een tijdje bezig met een nieuw contract voor Gavi. Vanwege het uitblijven van witte rook én de belangstelling van clubs als Manchester City en Liverpool, werden de supporters toch wat paniekerig. Volgens Alemany is dat echter nergens voor nodig.

Bij de presentatie van Kessié maakte Alemany duidelijk dat Gavi zal gaan bijtekenen. 'We zijn op hoofdlijnen akkoord en vastberaden om de laatste details snel op te lossen', zei de technisch directeur. 'De reden dat hij nog niet heeft bijgetekend, is dat hij nog maar zeventien jaar oud is. We wachten tot zijn achttiende verjaardag, zodat we hem voor langer dan drie jaar kunnen vastleggen.'

Gavi wordt over een kleine maand, op 5 augustus, achttien jaar. 'We moeten nog een paar kleine zaken oplossen, maar dat zal snel geregeld worden. Gavi blijft bij Barcelona, dat kan ik met honderd procent zekerheid zeggen', beloofde Alemany.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.