Aston Villa pakt laatste strohalm in duel vol VAR-perikelen

Reacties

Aston Villa heeft zich in de race om handhaving met een cruciale overwinning op Crystal Palace aan de laatste strohalm vastgeklampt. Ook na de glansrol van de Egyptenaar Trezeguet (foto) hangt het Premier League-bestaan evenwel aan een zijden draadje.

Aston Villa pakt laatste strohalm in duel vol VAR-perikelen
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Niets wees voor aanvang op een zege voor de thuisclub. In de laatste tien Premier League-duels was niet gewonnen en maar twee keer gelijkgespeeld. Bovendien was in die vijf duels, waaronder in de laatste drie, niet gescoord.

Zonder bankzitter Anwar El Ghazi leek de ploeg uit Birmingham opnieuw al snel een tegenvaller te moeten incasseren. Palace-verdediger Mamadou Sakho kopte raak, maar de VAR stak daar een stokje voor. Jonathan Moss had klaarblijkelijk geconstateerd dat de Fransman met zijn arm had gescoord. Zo maakte Moss wat goed met Villa, hij was immers de arbiter die in het vorige duel een onterechte strafschop toekende na een actie van Bruno Fernandes. Na die 0-3 nederlaag erkenden de instanties officieel dat er sprake was geweest van een fout en was het Villa-kamp woedend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch ging Villa na dat belangrijke moment wel wat beter voetballen. Of het moet het opstootje zijn geweest waardoor de thuisploeg werd wakkergeschud. Sakho en Wilfried Zaha kregen geel namens de gasten en Tyrone Mings namens Villa na het allesbehalve vriendelijke onderonsje.

Bij de derde grote kans voor Villa was het op slag van rust raak, waarmee Villa werd beloond voor het betere spel. Mwana Samatta en Jack Grealisch hadden al aan de openingstreffer geroken, maar het was Trezeguet die wel doortastend optrad. Hij rondde vogelvrij en beheerst af nadat de bal bij een verlengde vrije trap was doorgeschoten. Het was voor Villa het eerste Premier League-doelpunt in bijna 5,5 uur.

Op slag van rust mocht Moss opnieuw aan de bak als VAR. Patrick van Aanholt, die in tegenstelling tot Jairo Riedewald in de basis begon, liep bij een ongelukkige actie Grealish onderuit. De middenvelder van Villa ging gewillig naar de grond en mogelijk deed dat Moss dit keer in het nadeel van Villa beslissen. Hij annuleerde de strafschop.

De beslissing van Moss ten spijt, het zou Palace niet helpen. Het werd de middag van Trezeguet. De Egyptenaar prikte ook de 2-0 binnen en verzekerde Villa daarmee van de zege. Zowel El Ghazi als Riedewald mocht in de tweede helft nog invallen. Christian Benteke kreeg direct na het laatste fluitsignaal bij een volgend opstootje nog een rode kaart. 

De overwinning brengt The Villans tot op vier punten van West Ham en Watford. En dat gat moet worden goedgemaakt, wil de ploeg van Dean Smith niet het jaar na de promotie weer direct degraderen. Dat was in 2016 voor het eerst in de roemruchte geschiedenis van de club gebeurd. Er resten nog drie duels om een tweede keer te voorkomen.

De laatste drie duels van Villa

Do 16 jul. 2020

Di 21 jul. 2020

Zo 26 jul. 2020

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
39-54
-15
41
16
West Ham United
38
10
9
19
49-62
-13
39
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer Trézéguet
Meer over Trézéguet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.