Degradatiestrijd in Engeland wacht enorme climax na zege Aston Villa

Reacties

Aston Villa heeft met nog één speelronde te gaan handhaving in de Premier League weer in eigen hand. De degradatiekandidaat won in eigen huis van Arsenal en profiteerde daarmee van de nederlaag van Watford.

Degradatiestrijd in Engeland wacht enorme climax na zege Aston Villa
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Villa wist wat het te doen stond nadat concurrent Watford eerder op de avond met ruime cijfers verloor van Manchester City (0-4). Voor dinsdag had Watford nog een beter doelsaldo, maar door de nederlaag kon Villa bij winst op Arsenal boven de streep komen. Watford zou in dat geval op doelsaldo zakken naar de achttiende plek. De laatste keer dat Villa boven de streep stond, was voor de coronacrisis.

Daarvoor moest Villa wel winnen van Arsenal en hoewel The Gunners teleurstellen met een tiende plek in de Premier League is het geen gemakkelijke opgave om van ze te winnen. Zo won de ploeg van manager Mikel Arteta vorige week nog van kampioen Liverpool (2-1) en werd zaterdag ten koste van City de finale van de strijd om de FA Cup bereikt (2-0).

Villa, waar Anwar El Ghazi op de bank zat, ging voortvarend van start tegen Arsenal. John McGinn kreeg al vroeg een mogelijkheid, terwijl de bezoekers niet vaak dicht bij het doel kwamen. Binnen een half uur opende de thuisploeg de score. Na een corner lukte het niemand om de bal raak te koppen of weg te werken, waarna Trézéguet via Tyrone Mings met succes wachtte om de bal binnen te schieten: 1-0.

Het was na rust niet zo dat Arsenal enorm de boventoon voerde, maar de bezoekers waren wel wat sterker dan Villa. De thuisploeg maakte aanvallend minder indruk dan in de eerste helft en met slechts 1-0 op het scorebord werd het een spannende slotfase. De eerste grote kans van Villa was wel bijna meteen raak. Invaller Keinan Davis werd gelanceerd, maar schoot met links voor het doel langs. Aan de andere kant kopte Eddie Nketiah tegen de paal, waarna keeper Pepe Reina met alle geluk de bal ving. Villa trok zo de overwinning over de streep.

Door de zege op Arsenal heeft Villa handhaving weer in eigen hand. Zondag moet de ploeg tijdens de laatste speelronde winnen van West Ham United, het liefst met zo veel mogelijk doelpunten. Watford gaat dan op bezoek bij Arsenal. Als Watford punten verspeelt en Villa wint, speelt Villa ook komend seizoen in de Premier League. Als zowel Villa als Watford verliest, maakt zelfs AFC Bournemouth nog kans. Die ploeg speelt uit tegen Everton. Op papier is zelfs West Ham United nog niet veilig. Arsenal moet wat Europees voetbal betreft alle focus leggen op de FA Cup-finale, want via de competitie is dat niet meer haalbaar.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
39-54
-15
41
16
West Ham United
38
10
9
19
49-62
-13
39
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.