Arsenal beëindigt dramatische reeks en onttroont Manchester City

Reacties

Manchester City raakte de Premier League-titel al kwijt, nu wordt de ploeg van manager Pep Guardiola ook in het toernooi om de FA Cup onttroond. Arsenal maakte in de halve finale dankzij Pierre-Emerick Aubameyang een einde aan een ronduit dramatische reeks, waardoor de Londenaren het eerste finaleticket veroverden.

Arsenal beëindigt dramatische reeks en onttroont Manchester City
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 0
Manchester City
Manchester City

Spelen tegen City is bepaald niet iets wat The Gunners graag doen, zeker de laatste tijd niet. De voorgaande zeven onderlinge duels werden allemaal gewonnen door de ploeg uit Manchester, die in die wedstrijden in totaal twintig keer scoorde en er slechts twee tegen kreeg. De meest recente nederlaag was bij de Premier League-herstart na de coronabreak, toen David Luiz met een dramatisch optreden (hij gaf de 1-0 weg, bij de 2-0 veroorzaakte hij een penalty en kreeg hij rood) een 3-0 nederlaag van zijn ploeg inleidde.

Zaterdag stond uitgerekend diezelfde David Luiz aan de basis van de eerste grote kans. Na zijn fraaie pass ging Aubameyang alleen op City-keeper Ederson af, maar de goalie redde. Niet veel later maakte de razendsnelle spits uit Gabon zijn foutje goed. Hij werkte een indraaiende voorzet van Nicolas Pépé knap binnen voor 1-0. Arsenal had op dat moment al een keer geluk gehad, omdat Raheem Sterling te lang treuzelde na een slippertje van verdediger Shkodran Mustafi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na dat vroege schrikmoment speelde Arsenal echter meer dan behoorlijk. Kort voor rust kreeg Mustafi zelfs een goede kans op 2-0, maar Ederson tikte zijn kopbal onder de lat vandaan. In de tweede helft was het juist City dat stevig aandrong. Zo schoot Sterling net naast, kreeg diezelfde aanvaller de bal van dichtbij niet voorbij keeper Emiliano Martínez en schoot David Silva net naast na een passje van Kevin De Bruyne. Maar juist op het moment dat de 1-1 een kwestie van tijd leek, sloeg Arsenal in de 71ste minuut op de counter toe.

Na een fraaie pass van Kieran Tierney kon Aubameyang er plotseling vandoor. Net zoals in de eerste helft kwam hij oog in oog met Ederson, maar nu bleef hij wél koel: 2-0. Daarmee was de zege binnen voor de ploeg van manager Mikel Arteta, die zijn rol als assistent van Guardiola bij City in december 2019 verruilde voor die van eindverantwoordelijke bij Arsenal. Hij troefde zaterdag op Wembley dus zijn voormalige leermeester af.

Zodoende is Arsenal de eerste FA Cup-finalist. Wie in die eindstrijd de tegenstander is, wordt zondag bekend. Dan spelen Manchester United en Chelsea om 19.00 uur tegen elkaar. Voor City betekent de nederlaag dat het ook de FA Cup-titel kwijt gaat raken. Eerder werden The Citizens als landskampioen al onttroond door Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.