Man City brengt donker scenario Watford dichterbij

Reacties

Watford kijkt het dreigende degradatiespook nog steeds recht in de ogen. Manchester City werkte dinsdag niet mee aan het gewenste scenario van The Hornets.

Man City brengt donker scenario Watford dichterbij
© Pro Shots
Watford
Watford
0 - 4
Manchester City
Manchester City

Als een kat in het nauw maakte Watford rare sprongen. In een ultieme poging om degradatie te ontlopen moest Nigel Pearson er ook aan geloven. Na Javi Gracia en Quique Sánchez Flores was hij de derde manager die dit seizoen het veld moest ruimen bij The Hornets.

Aan Hayden Mullins de taak Watford in de laatste duels te behoeden voor degradatie. De eerste opdracht was meteen een zeer lastige, met Manchester City als tegenstander. De start was in ieder geval hoopvoller dan de eerste confrontatie eerder dit seizoen. Toen hadden The Citizens na achttien minuten al een 5-0 voorsprong genomen als opmaat naar een 8-0 zege.

Na het eerste half uur schadevrij te zijn doorgekomen moest Watford het hoofd toch buigen. Raheem Sterling maakte in de 31ste minuut dankbaar gebruik van de geboden ruimte om met een hard schot in de verre hoek de score te openen. Acht minuten later tekende hij ook voor de 0-2. Aanvankelijk stuitte Sterling met zijn poging van elf meter nog op keeper Ben Foster, die in de rebound alsnog werd gepasseerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Watford was geslagen en deed enkel nog pogingen de schade te beperken met het oog op het doelsaldo, dat een cruciale factor kan worden in de strijd tegen degradatie. In die opzet slaagde de thuisploeg niet. Phil Foden vergrootte de marge na een uur nadat Foster een rebound had moeten toestaan na een poging van Sterling. De rake kopbal van Aymeric Laporte betekende dat Watford wat (negatieve) doelcijfers betreft gelijk staat met de concurrentie (-27).

Door het resultaat op Vicarage Road kan Aston Villa later op de avond bij winst op Arsenal Watford voorbijstreven. Ook nummer voorlaatst AFC Bournemouth mag nog hopen op een ontsnapping op de laatste speeldag door de zware nederlaag van Watford.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
West Ham United
38
10
9
19
49-62
-13
39
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.