Aston Villa bewaart de rust na 'rode waas' voor ogen El Ghazi

Reacties

Aston Villa-manager Dean Smith maakt zich geen zorgen na het incident van maandag tussen Anwar El Ghazi en Tyrone Mings. De twee gingen voor rust met de hoofden tegen elkaar staan in de wedstrijd tegen West Ham United.

Aston Villa bewaart de rust na 'rode waas' voor ogen El Ghazi

Aanleiding daarvoor was een opmerking van Mings, die vond dat El Ghazi zich in defensief opzicht meer in moest inspannen. De aanvaller reageerde als door een adder gebeten en zocht Mings meteen op. Smith zag het vanaf de zijlijn aan en constateerde dat de situatie met een sisser afliep.

'Ik hoefde niet in te grijpen, de spelers losten het al op binnen de lijnen. Zo’n spelersgroep is het. De saamhorigheid is heel groot, net als de teamgeest', sprak Smith na de wedstrijd. Dat El Ghazi zijn boekje te buiten ging staat volgens Smith vast, maar zo’n probleem is dat niet.

'Als ik er nog eens naar kijk ging Anwar wel over de schreef, ja. Maar eigenlijk ben ik blij dat spelers dit soort dingen doen. Zoiets gebeurt in het heetst van de strijd, meer is het niet. Er werd snel op gereageerd en het blijft een teamsport. In de rust rust gaven ze elkaar weer een hand en daarna spanden ze zich weer voor de ander in.'

'Of ik me zorgen maak? Welnee', lacht Smith in de Engelse media. 'El Ghazi heeft af en toe een waas voor zijn ogen, zoals de meeste voetballers dat in zich hebben.'

Ook Jack Grealish wilde het incident niet groter maken dan het was. Volgens hem was het slechts een opstootje dat niets om het lijf had. 'Je staat daar op dat veld en dan gaat het er soms even hard aan toe. Ty zei tegen Anwar dat hij zijn man beter in de gaten moest houden, zoiets zeg je in het heetst van de strijd', aldus de middenvelder van Aston Villa.

'Eenmaal weer in de kleedkamer hebben we tegen elkaar gezegd dat we dat soort dingen niet moeten doen op het veld. Zo gauw we dat veld samen oplopen, moet iedereen elkaar aan kunnen kijken en het samen willen doen. Zoals we vanavond ook deden. Ze hebben elkaar uiteindelijk een hand gegeven en na rust gingen ze er weer voor', aldus Grealish.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer A. El Ghazi
Meer over A. El Ghazi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.