AS Roma haalt Pastore voor twintig miljoen op uit Parijs

Reacties

Javier Pastore gaat zijn loopbaan vervolgen bij AS Roma. De Argentijnse spelmaker is dinsdag gearriveerd voor de medische keuring. Als die volgens plan verloopt, komt de 29-jarige technicus voor naar verluidt twintig miljoen euro over van Paris Saint-Germain.

AS Roma haalt Pastore voor twintig miljoen op uit Parijs

Pastore lijkt bij Roma de opvolger te moeten worden van Radja Nainggolan. De Belgische middenvelder staat op het punt naar Internazionale te verkassen. Het is niet duidelijk of de transfer van Pastore, gepasseerd voor de WK-selectie van Argentinië, gevolgen heeft voor de interesse in Hakim Ziyech. Begin deze maand stond de 25-jarige Ajacied in de nadrukkelijke belangstelling van Roma, dat eerder al Justin Kluivert overnam van Ajax.

Voor de club waar ook Kevin Strootman en Rick Karsdorp onder contract staan is Pastore de duurste zomeraankoop tot nu toe. Eerder lichtten de Giallorrossi de opties tot koop in de huurcontracten van aanvallers Grégoire Defrel en Patrick Schick en trokken ze behalve Kluivert ook nog de Kroaat Ante Coric, keeper Antonio Mirante en verdediger Iván Marcano aan. Linksback Davide Santon komt over van Inter als onderdeel van de Nainggolan-deal.

Voor Pastore betekent de transfer naar Roma een terugkeer naar Italië. In 2011 nam PSG hem voor 42 miljoen euro over van Palermo. Mede door blessures werd het verblijf van de aanvallende middenvelder in Parijs nooit een écht doorslaand succes, al reeg hij de prijzen aaneen met de Franse grootmacht. Pastore behoorde daarom tot de groep spelers die PSG deze zomer bereid was te verkopen om zo te kunnen voldoen aan de Financial Fair-Play regelgeving.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.