Nainggolan bevestigt Italiaanse toptransfer

Reacties

Radja Nainggolan vervolgt zijn carrière bij Internazionale. De dertigjarige Belg heeft bevestigd van AS Roma naar Milaan te vertrekken.

Nainggolan bevestigt Italiaanse toptransfer

Bij Inter wordt Nainggolan herenigd met Luciano Spalletti, met wie hij bij de Romeinen tot de zomer van 2017 al samenwerkte. Met de transfer is volgens Italiaanse media een bedrag van zo'n 24 miljoen euro gemoeid. AS Roma maakt zo negen miljoen euro winst. Nainggolan werd in 2014 overgenomen van Cagliari en speelde in totaal 203 wedstrijden voor de nummer drie van vorig seizoen in Italië.

Op papier doet de door de Belgische bondscoach Roberto Martínez voor het WK gepasseerde middenvelder een stap terug. Inter werd namelijk vierde in het voorbije seizoen. Roma wilde Nainggolan echter graag verkopen om zo financiële ruimte te creëren voor de ombouw die momenteel plaatsvindt onder leiding van technisch directeur Monchi. Justin Kluivert meldde zich al in Rome om zijn transfer af te ronden en er is vanuit de Italiaanse hoofdstad ook interesse voor collega-Ajacied Hakim Ziyech.

In gesprek met La Gazzetta dello Sport vertelt Nainggolan over zijn transfer: 'Inter wilde me erg graag en met Spalletti tref ik weer een goede coach. Ik wil iedere Roma-fan bedanken voor de seizoenen die we samen hebben gehad. Het was niet mijn idee om te vertrekken. Dat besluit werd genomen door de club en ik heb dat gerespecteerd.' Inter versterkte zich eerder al met Stefan de Vrij, die transfervrij overkomt van Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.