AS Roma hengelt Kluivert binnen en gaat voor Ziyech

Reacties

AS Roma verwacht op korte termijn Justin Kluivert te presenteren als nieuwe speler. De Italiaanse club heeft een akkoord met Ajax bereikt over de transfer van het negentienjarige talent.

AS Roma hengelt Kluivert binnen en gaat voor Ziyech

Kluivert, die in zijn directe omgeving al enige tijd liet weten helemaal zeker te zijn van een transfer naar AS Roma, zal in de Italiaanse hoofdstad een verbintenis voor vijf jaar tekenen. Met de overgang is een transfersom gemoeid van naar verluidt achttien miljoen euro.

De vleugelaanvaller aasde al langere tijd op een transfer, nadat hij zijn contract bij Ajax, doorlopend tot medio 2019, niet wilde verlengen. Meerdere Italiaanse clubs waren in de markt, maar AS Roma was direct al concreet.

Kluivert, die vorig seizoen onder Peter Bosz de kans kreeg in het eerste elftal, vertrekt zodoende al na 44 competitieduels uit de hoofdstad. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en negen assists.

AS Roma is nog niet uitgewinkeld in Amsterdam. De Italianen hebben na Kluivert het vizier vol gericht op Hakim Ziyech. De 25-jarige Marokkaanse middenvelder, die ondanks een doorlopende verbintenis tot medio 2021 de afspraak met de clubleiding heeft om deze zomer te vertrekken, staat al langere tijd bovenaan het wensenlijstje van AS Roma.

Ziyech kan eveneens een verbintenis voor vijf jaar tekenen. Als de clubs eruit komen, is de verwachting dat de creatieve middenvelder na het WK de transfer rondmaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.