AS Roma bevestigt komst Kluivert

Reacties

AS Roma heeft de komst van Justin Kluivert bevestigd. Zoals VI al meldde tekent de negentienjarige vleugelspeler voor vijf jaar bij de Serie A-club.

AS Roma bevestigt komst Kluivert

Ajax ontvangt een transfersom van 17,25 miljoen euro voor Kluivert, wiens verbintenis in Amsterdam halverwege 2019 afliep. Dit bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 22,75 miljoen euro. 

Kluivert reikte tot 44 competitieduels voor Ajax. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en negen assists. Kluivert brak in het seizoen 2016/17 na de winterstop door onder trainer Peter Bosz. Afgelopen seizoen begon hij als rechtsbuiten, maar Kluivert won al snel de concurrentiestrijd van Amin Younes op de linksbuitenpositie. In dertig competitieduels kwam het Amsterdamse talent tot tien doelpunten en vijf assists.

Ajax was al vanaf oktober met Kluivert en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in onderhandeling over een nieuwe verbintenis. Aanvankelijk gaf het talent aan zeker nog in Amsterdam te willen blijven, maar beide partijen konden maar niet tot een overeenkomst komen. Nu vertrekt de aanvaller dus naar Italië. 

AS Roma eindigde als derde in de Serie A en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de Champions League. De club van Kevin Strootman en Rick Karsdorp reikte afgelopen seizoen tot de halve eindstrijd in het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Internationale top herkent de potentie van Kluivert'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.