AS Roma-beul verbreekt Noors transferrecord dat al 21 jaar stond

Reacties

De man die AS Roma in oktober naar de slachtbank leidde met twee goals en drie assists heeft twee maanden later een recordtransfer te pakken. FK Krasnodar neemt Erik Botheim voor zo'n tien miljoen euro over van FK Bodø/Glimt.

AS Roma-beul verbreekt Noors transferrecord dat al 21 jaar stond
© Pro Shots

Krasnodar heeft de komst van Botheim woensdagavond wereldkundig gemaakt. De 21-jarige spits tekent tot medio 2025 bij de werkgever van voormalig Feyenoord-spelers Tonny Vilhena en Uros Spajic. De Russische club troeft onder meer Lazio af. Ook Roma werd na vernederende 6-1 nederlaag tegen Bodø/Glimt in de Conference League aan Botheim gelinkt, maar de Russische Premier Liga wordt dus zijn jachtterrein.

Botheim speelde pas sinds februari voor Bodø/Glimt, dat hem destijds transfervrij overnam van Rosenborg BK. Sindsdien scoorde de Noorse jeugdinternational 22 keer in 46 officiële duels, waaronder vier keer in de Conference League. Drie van die treffers maakte Botheim in de twee duels met Roma. Vooral zijn twee treffers in de thuiswedstrijd zorgden ervoor dat het maatje van Erling Haaland internationale bekendheid kreeg.

Het levert hem nu een miljoenentransfer naar Rusland op en Bodø/Glimt maakt in korte tijd flink wat winst op de trefzekere aanvaller. Volgens het Noorse medium VG betaalt Krasnodar ongeveer acht miljoen euro voor Botheim plus twee miljoen aan bonussen. Nooit eerder ontving een Noorse club zoveel geld voor een Noorse speler. John Carew was sinds zijn transfer van Rosenborg naar Valencia in 2000 de houder van dat record (7,5 miljoen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FK Bodø/Glimt
Meer over FK Bodø/Glimt
Meer E. Botheim
Meer over E. Botheim
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.