Arteta sluit transferdeur voor Xhaka en Aubameyang

Reacties

Mikel Arteta is niet van plan om uitgebreid zijn gang te gaan gedurende de winterse transferperiode. Indien zich een buitenkans voordoet wil de manager van Arsenal wel nadenken over een defensieve versterking, maar voor de rest lijkt hij tevreden met de selectie die hij tot zijn beschikking heeft.

Arteta sluit transferdeur voor Xhaka en Aubameyang
© Pro Shots

Arteta staat nu bijna twee weken als manager aan het roer bij Arsenal. Na vijf punten uit vier wedstrijden heeft hij een redelijk beeld van zijn selectie en die stemt hem tevreden. Wel baren de verschillende blessuregevallen hem enige zorgen.

'We hebben natuurlijk een paar tegenvallers qua blessures te verwerken gekregen, zoals een paar dagen geleden met Calum Chambers', zegt Arteta donderdag op de clubwebsite. 'Dat verandert onze plannen voor de laatste linie wel wat, maar de realiteit is dat we op dit moment niet in staat zijn veel te doen.'

Arteta blijft met een schuin oog kijken naar de transfermarkt. 'We gaan een poging doen ons op de markt te begeven, zodat we de opties kunnen verkennen om ons team te versterken. Dat is een ding dat zeker is, daar zullen we aan gaan werken. Het is mijn taak om mijn mening te geven over de zaken die beter kunnen.'

'Ik ben voor nu meer bezig met het terugkrijgen van spelers die geblesseerd zijn geweest dan met het aantrekken van nieuwe spelers. Ik wil de spelers die ik heb graag beter maken, de hele groep bijeenkrijgen en duidelijk maken waar we mee bezig zijn. Als zich dan een kans voordoet en we denken dat het dé kans is om erop vooruit te gaan, dan moeten we het doen.'

Wie in ieder geval niet vervangen wordt, is Granit Xhaka. De Zwitser beleeft een roerig seizoen en kwam in oktober in opspraak toen hij - nota bene als aanvoerder - furieus reageerde op boegeroep vanuit het publiek. Dat kostte hem toen de aanvoerdersband, maar zijn plaats in de selectie was en is niet in gevaar.

Geen transfer
Unai Emery herstelde de middenvelder na enige tijd in ere en ook Arteta wil graag van Xhaka gebruik blijven maken. Een transfer is niet aan de orde. 'Ik heb een gesprek met hem gehad, zodat ik zijn gevoelens kon begrijpen en kon vatten waarom dit hem niet de beste plek leek om zijn loopbaan te vervolgen. Dat stond voorop', zegt de Spanjaard.

'Ik heb mijn mening en inzicht uitgelegd en gezegd dat ik hem zou steunen. Ik wilde ook dat zijn teamgenoten achter hem staan en hem helpen om van gedachten te veranderen. We hebben hem namelijk nodig. Ik denk dat als we daarin slagen, dat de fans daar ook positief op zullen reageren', zegt Arteta.

De manager van Arsenal is onder de indruk van wat hij Xhaka ziet doen tijdens de trainingssessies. 'Ik denk dat hij echt een belangrijke speler kan zijn voor Arsenal. Ik wil hem dus liever niet zien weggaan. Dat heb ik tegen de club gezegd en tegen hem. Voor de rest heb ik er niet echt controle over.'

Net als voor Xhaka blijft ook voor Pierre-Emerick Aubameyang de deur naar een andere club gesloten. De spits wordt in de wandelgangen gelinkt aan andere clubs, maar Arteta zet een streep door een winters vertrek. 'Ik peins er niet over. Ik wil hem hier houden', stelt de manager duidelijk.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
11
Southampton
38
15
7
16
51-60
-9
52
12
Everton
38
13
10
15
44-56
-12
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer G. Xhaka
Meer over G. Xhaka
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.