Antwerp FC bezorgt Anderlecht nieuwe dreun bij debuut Hoedt

Reacties

Anderlecht is zondagmiddag tegen alweer zijn vierde competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. De club van Vincent Kompany ging voor eigen publiek onderuit tegen Antwerp FC.

Antwerp FC bezorgt Anderlecht nieuwe dreun bij debuut Hoedt
Anderlecht
Anderlecht
1 - 2
Antwerp
Antwerp

Bij Anderlecht stonden Philippe Sandler en Michel Vlap aan de aftrap en ontbrak Kompany nog binnen de lijnen wegens zijn blessure. Antwerp FC toonde zich zeer actief in de laatste dagen van de zomerse transferperiode en trainer László Bölöni gaf de nieuwkomers Wesley Hoedt, Kevin Mirallas en Steven Defour allemaal een basisplaats.

Sandler had in de eerste helft zijn handen vol aan Dieumerci Mbokani, die onder meer ten koste van een gele kaart voor de Nederlander werd afgestopt. In het gelijkopgaande duel bleven veel kansen aanvankelijk uit. Vlap had zijn team al snel een grote dienst kunnen bewijzen, maar zijn inzet in de negende minuut ging een meter naast het doel van Sinan Bolat.

Mede door enkele goede verdedigende acties van Hoedt bleven verdere kansen uit voor Anderlecht, dat werkelijk dramatisch uit de kleedkamer kwam. Nadat Antwerp FC al verschillende keren dreigend was geweest, opende Lior Refaelov in minuut 48 de score door toe te slaan uit een rebound.

Michel Vlap maakte de negentig minuten vol bij Anderlecht.
Michel Vlap maakte de negentig minuten vol bij Anderlecht.

Anderlecht stond zo voor een zware opgave, want het geroutineerde en fysiek sterke Antwerp FC staat er niet om bekend veel mogelijkheden weg te geven, als het tenminste met elf spelers blijft staan. Een fout van Bolat hielp de thuisploeg echter aan de 1-1. Na een lange bal van Sandler timede de keeper verkeerd, waardoor Nacer Chadli zonder veel moeite toesloeg met het hoofd. Antwerp FC voerde hierna de druk op en Anderlecht mocht keeper Hendrik Van Crombrugge dankbaar zijn dat het niet meerdere goals om de oren kreeg.

Ook Van Crombrugge moest het antwoord echter schuldig blijven op een schot van de vlak daarvoor ingevallen Koji Miyoshi: 1-2. Op dat moment was Anderlecht tot een tiental gereduceerd door een rode kaart van Albert-Mboyo Sambi Lokonga.

Zo was de zege die Anderlecht vlak voor de interlandperiode boekte op Standard Luik een gevalletje 'één zwaluw maakt nog geen zomer.' Paars-Wit bivakkeert met een dramatische oogst van vijf punten uit zeven duels in de gevarenzone, Antwerp FC maakt deel uit van de kopgroep met twaalf punten.

Pro League

Stand Pro League 2019/2020

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
Sint-Truiden
29
9
6
14
33-50
-17
33
13
AS Eupen
29
8
6
15
28-51
-23
30
14
Cercle Brugge
29
7
2
20
27-54
-27
23
15
KV Oostende
29
6
4
19
29-58
-29
22
16
SK Beveren
29
5
5
19
21-60
-39
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.