Kompany-loos Anderlecht weet eindelijk wat winnen is

Reacties

Anderlecht heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In de zesde speelronde van het seizoen kwam de driepunter er uitgerekend in de topper tegen koploper Standard Luik.

Kompany-loos Anderlecht weet eindelijk wat winnen is
Anderlecht
Anderlecht
1 - 0
Standard Luik
Standard Luik

Kompany was tegen Standard geen speler/trainer, maar gewoon trainer. De Belg is vanwege een blessure weken uitgeschakeld en kon zichzelf dus niet opstellen in de topper. Philippe Sandler kreeg een basisplaats van Kompany, die Michel Vlap verrassend passeerde. De van PSV overgekomen Derrick Luckassen zat direct bij de selectie, maar kreeg nog geen speeltijd.

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd en zette het Standard van trainer Michel Preud'homme flink onder druk. Dat leverde in de 31ste minuut de 1-0 op. Alexis Saelemaekers werd met een hakbak fraai vrijgespeeld door Nacer Chadli en schoof de bal uit een lastige hoek tegen de touwen. Een paar minuten later maakte Vlap al zijn entree als vervanger van de geblesseerde Pieter Gerkens.

Vlap liet zich direct zien. De Nederlander kreeg twee goede kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Standard leek pas in de tweede helft echt wakker te worden. De koploper zocht de aanval en werd dreigend, zonder echt enorme kansen te krijgen. Ook invallers Anthony Limbombe (ex-NEC) en Aleksandar Boljevic (ex-PSV) konden het verschil niet maken.

Zo heeft Anderlecht eindelijk de eerste zege van het seizoen te pakken, uitgerekend in een wedstrijd waarin Kompany zelf ontbrak op het veld. Anderlecht heeft nu vijf punten na zes wedstrijden. Standard blijft ondanks de tweede nederlaag van het seizoen de nummer één in de Pro League met twaalf punten.

Pro League

Stand Pro League 2019/2020

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
AS Eupen
29
8
6
15
28-51
-23
30
14
Cercle Brugge
29
7
2
20
27-54
-27
23
15
KV Oostende
29
6
4
19
29-58
-29
22
16
SK Beveren
29
5
5
19
21-60
-39
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.