Kompany pikt Luckassen op bij PSV

Reacties

Derrick Luckassen maakt het seizoen op huurbasis af bij Anderlecht. De 24-jarige verdediger komt over van PSV, waar hij geen uitzicht had op speeltijd.

Kompany pikt Luckassen op bij PSV

Vorig seizoen werd Luckassen ook al verhuurd door de Eindhovenaren. Namens Hertha BSC kwam hij echter slecht vier keer in actie, waarna hij zich deze zomer weer op De Herdgang meldde. Aanvankelijk had hij nog een basisplaats in de dubbele ontmoeting met FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League en het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal, maar na de komst van Timo Baumgartl en de terugkeer van Daniel Schwaab verdween Luckassen weer uit de basis.

Luckassen vertrekt nu naar Anderlecht, dat onder leiding van speler/trainer Vincent Kompany dramatisch aan het seizoen is gestart. De Belgische topclub vergaarde slechts twee punten uit de eerste vijf duels, waardoor het veertiende staat in de Pro League. De van SC Heerenveen afkomstige Michel Vlap is met twee doelpunten een van de weinige lichtpuntjes bij Anderlecht. Eerder al huurde de club uit Brussel ook centrale verdediger Philippe Sandler van Manchester City, de oude club van Kompany.

'Als een club zoals Anderlecht komt aankloppen, dan kom ik met veel plezier naar België', aldus Luckassen. 'Hier wil ik vooral weer speelkansen afdwingen, nadat ik bij PSV toonde dat ik opnieuw helemaal fit ben. Ik kijk er naar uit om in bij club, met spelers zoals Kompany, opnieuw naar mijn beste niveau te groeien.'

PSV moet overwinteren in Europa: 'Sporting is gelijkwaardig'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.