Andri Gudjohnsen zet familietraditie voort: scoren voor IJsland

Reacties

Drie generaties Gudjohnsen hebben nu een doelpunt gemaakt voor de nationale ploeg van IJsland. Andri Gudjohnsen trad zondag in de voetsporen van vader Eidur Gudjohnsen en opa Arnor Gudjohnsen. De negentienjarige aanvaller maakte tegen Noord-Macedonië zes minuten voor tijd de gelijkmaker.

Andri Gudjohnsen zet familietraditie voort: scoren voor IJsland
IJsland
IJsland
2 - 2
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië

De invaller kreeg de bal vanaf de linkerkant van het veld voor zijn voeten, draaide weg en schoot van dichtbij raak.

De jonge aanvaller staat bij Real Madrid onder contract en komt uit voor Real Madrid Castilla, dat op het derde niveau van Spanje acteert. Voor zijn overstap naar de jeugdopleiding van De Koninklijke speelde Gudjohnsen in de jeugd van Espanyol.

Tegen Roemenië (0-2 verlies) debuteerde de aanvaller eerder deze week al voor zijn land. Tien minuten voor tijd verving hij AZ-speler Albert Gudmundsson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Om zijn vader en huidig assistent-trainer van IJsland Eidur Gudjohnsen te evenaren, zal de kersvers international flink zijn best moeten doen: hij is met 26 doelpunten all-time topscorer van IJsland. Dat is hij overigens samen met Kolbeinn Sigthórsson, die in augustus nog uit de selectie werd gezet vanwege vermeende betrokkenheid bij een seksschandaal. Het is sowieso ontzettend onrustig binnen de IJslands selectie: Gylfi Sigurdsson werd in juli aangehouden in een zedenzaak.

Vader Gudjohnsen speelde onder andere voor Chelsea, Barcelona en Tottenham Hotspur en speelde 88 interlands voor IJsland. Andri's opa Arnor kwam tot 73 interlands en 14 doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er voetballen overigens nog een aantal Gudjohnsens. Andri's broer Sveinn Aron Gudjohnsen speelt bij IF Elfsborg, zijn andere broer Daniel Gudjohnsen speelt bij Real Madrid Onder 17. Neef Arnór Borg Gudjohnsen is actief bij Fylkir Reykjavík.

Sveinn Aron Gudjohnsen kwam Feyenoord tegen in de Conference League-kwalificatie en speelde al vier interlands voor IJsland. Hij wacht nog op zijn eerste doelpunt. Zijn andere broer en zijn neef wachten nog op hun eerste interland. 

Bekijk hier al onze video's
Meer IJsland
Meer over IJsland
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.