IJslandse media: 'Sigurdsson inderdaad aangehouden in zedenzaak'

IJslandse media hebben bevestigd dat Everton-speler Gylfi Sigurdsson degene is die is aangehouden in een veelbesproken zedenzaak. Die geruchten gingen in Engeland al langer.

IJslandse media: 'Sigurdsson inderdaad aangehouden in zedenzaak'
© Pro Shots

Maandagavond kwamen via Engelse media de eerste details over de zedenzaak (die op nog onbekende wijze betrekking heeft op een of meerdere minderjarigen) naar buiten. De man die door de politie van Greater Manchester was aangehouden zou een 31-jarige speler van een Premier League-club zijn, die bovendien getrouwd is én regelmatig uitkomt voor zijn land. Daarbij werd direct gesteld dat de club in kwestie Everton zou zijn. De voetballer zou verdacht worden van overtredingen met betrekking tot 'child sex offences', een brede term die meerdere vormen van kindermisbruik omvat. Wat de beschuldigingen precies zijn, is niet bekend.

Uit een statement van de politie bleek vervolgens dat de man op vrijdag 16 juli is opgepakt, maar kort daarna op borgtocht is vrijgelaten. Later op de maandagavond bracht Everton een statement naar buiten. 'De club bevestigt dat er een speler van het eerste elftal is geschorst, vanwege een politie-onderzoek. Everton werkt samen met de autoriteiten en zal verder geen uitlatingen doen over de zaak.' De naam van de speler werd al die tijd niet officieel genoemd, en is door alle betrokken partijen ook nog steeds niet bevestigd.

Toch gingen er in Engeland al snel geruchten over IJslands international Sigurdsson. Hij is namelijk slechts een van de twee 31-jarige spelers bij Everton. De andere is de Engelse middenvelder Fabian Delph, maar hij speelde zijn laatste van twintig interlands in 2019. Bovendien speelde Everton zaterdag een oefenwedstrijd tegen Blackburn Rovers, daar was Delph gewoon bij. Hij was op dat moment dus in ieder geval nog niet geschorst, terwijl Sigurdsson ontbrak tijdens dat duel.

Inmiddels melden IJslandse media dat het inderdaad zou gaan om Sigurdsson. MBL (een van de grootste nieuwssites van het land) noemt onomwonden zijn naam en baseert zich op 'betrouwbare bronnen'. Dat doet ook de grote krant Vísir, bij monde van journalisten Hallgerdur Kolbrún Jónsdóttir en Berghildur Erla Bernhardsdóttir. Zij melden daarnaast de Deense energiedrank State Energy (waarvan Sigurdsson een van de gezichten is) alle uitingen met de voetballer uit de supermarkten van Hagkaup haalt.

De IJslandse bond laat tot slot weten dat zij vanuit Engeland nog geen bevestiging hebben gekregen dat het inderdaad om de international en vedette van de nationale ploeg gaat.

Bekijk hier al onze video's