Ontketend Griekenland heeft Pavlidis niet nodig, Gudmundsson schittert

Reacties

Griekenland heeft zich donderdag overtuigend geplaatst voor de finale van de play-offs voor het EK. De Europees kampioen van 2004 deed geen beroep op Vangelis Pavlidis, die het hele duel met Kazachstan vanaf de bank moest aanschouwen. Elders op de Europese velden liet Albert Gudmundsson zich gelden.

Ontketend Griekenland heeft Pavlidis niet nodig, Gudmundsson schittert
Griekenland
Griekenland
5 - 0
Kazachstan
Kazachstan

Pavlidis is topscorer van de Eredivisie, maar moet het in het shirt van Griekenland doen met een reserverol. Vanaf de bank zag de aanvaller van AZ zijn ploeggenoten gehakt maken van Kazachstan. Door doelpunten van Anastasios Bakasetas, Dimitrios Pelkas, Fotis Ioannidis en Dimitrios Kourbelis was de halve finale nog voor rust gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft nam Griekenland gas terug. Voor Pavlidis was niet eens een invalbeurt weggelegd. Met een een eigen doelpunt verergerde Erkin Tapalov het leed van Kazachstan. Griekenland speelt dinsdag in de finale van Pad C tegen Georgië, dat eerder op de dag afrekende met Luxemburg.

Israël
Israël
1 - 4
IJsland
IJsland

Met Willum Willumsson (Go Ahead Eagles) begon in Boedapest wél een Eredivisionist in de basis. Vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas namen de Israëliërs het in de Hongaarse hoofdstad op tegen IJsland. Eran Zahavi (ex-PSV) schoot Israël vanaf de stip op voorsprong, maar IJsland zou de boel nog voor rust omdraaien. Eerst zorgde Gudmundsson met een geweldige vrije trap voor de gelijkmaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arnor Traustason schoot IJsland, waar Ajacied Kristian Hlynsson op de bank bleef, in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Daarna bleef het spannend in Boedapest. Die verdween na een rode kaart van Roy Revivo, die een spijkerharde overtreding maakte en het veld moest verlaten. Toch zou het tiental van Israël een uitgelezen kans op de gelijkmaker krijgen.

De Israëliërs kregen tien minuten voor tijd opnieuw een penalty en weer was het Zahavi die achter de bal ging staan. Dit keer hield de voormalig PSV'er het hoofd echter niet koel, want zijn inzet verdween naast het doel. In de slotfase deelde Gudmundsson de genadeklap uit. De voormalig Eredivisionist, die in de belangstelling staat van een aantal grote clubs, scoorde nog twee keer en voltooide zijn hattrick.

Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
1 - 2
Oekraïne
Oekraïne

IJsland neemt het in de finale van Pad B op tegen Oekraïne. Dat land leek het EK mis te lopen, maar zette het duel met Bosnië-Herzegovina in de slotfase volledig op zijn kop. Een eigen doelpunt van Mykola Matvienko leek Oekraïne fataal te worden. Door doelpunten van Roman Yaremchuk (85ste minuut) en Artem Dovbyk (88ste minuut) melden de Oekraïners zich dinsdag alsnog in de finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.