André Silva bezorgt Barcelona op de valreep kater

Reacties

Dankzij een treffer van André Silva in de ultieme slotfase heeft AC Milan in de nacht van zaterdag op zondag Barcelona op de knieën gekregen op het toernooi om de International Champions Cup: 1-0.

André Silva bezorgt Barcelona op de valreep kater

De Catalanen moesten het in Santa Clara stellen zonder de WK-gangers Lionel Messi, Luis Suárez, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Gerard Piqué, Ousmane Dembélé, Jordi Alba, Samuel Umtiti en Philippe Coutinho. Marc-André ter Stegen was wél van de partij, maar keepte alleen in de tweede helft. In het eerste bedrijf stond Jasper Cillessen onder de lat.

Veel in actie hoefde Cillessen niet te komen, want het was Barcelona dat domineerde. Met name aankoop Malcom stichtte veel gevaar door onder meer de paal te raken. De kampioen van Spanje had verder de pech dat Gianluigi Donnarumma knap redde op pogingen van Paco Alcácer en Arthur.

In het tweede bedrijf beet AC Milan iets meer van zich af. Hakan Calhanoglu en Silva wisten elkaar steeds beter te vinden en met name de Portugees kreeg enkele aardige mogelijkheden. Een strafschoppenserie leek onvermijdelijk, maar Silva dacht daar uiteindelijk toch anders over. Na voorbereidend werk van Calhanoglu en Franck Kessié maakte de aanvaller deze keer geen fout. Vlak daarvoor had invaller Ricard Puig nog een riante kans namens de Catalanen om zeep geholpen.

Voor Barcelona was het de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het duel om de Spaanse Super Cup met Sevilla op 12 augustus. De voorbereiding van AC Milan zit erop. Over twee weken stuiten de Rossoneri op Genoa in de eerste speelronde van de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.