Anderlecht haalt succestrainer als opvolger Kompany

Reacties

Felice Mazzù is de nieuwe trainer van Anderlecht. De nummer drie van België haalt de succescoach weg bij stuntploeg Union Sint-Gillis, dat afgelopen seizoen als promovendus verrassend op de tweede plek eindigde en in de reguliere competitie lang bovenaan stond.

Anderlecht haalt succestrainer als opvolger Kompany
© Pro Shots

Mazzù is de opvolger van Vincent Kompany, die vorige week vertrok bij Anderlecht. In Engelse media wordt hij gelinkt aan Burnley, dat degradeerde uit de Premier League. Bij Anderlecht viel de keuze vervolgens op Mazzù, die sinds de zomer van 2020 bij Union werkte. Daarvoor was hij trainer van onder andere RC Genk en Charleroi.

'Ik zal de twee unieke seizoenen bij Union nooit vergeten', laat Mazzù weten op de clubsite van Anderlecht. 'Ik wil er de spelers, staf en directie bedanken die me de kans hebben gegeven om het project uit te werken. De ambities van Anderlecht bieden me een unieke kans die ik niet aan me voorbij mag laten gaan. Ik zal er verder werken op de fundamenten van een project, ingepast in de visie van de club en de verwachtingen van de fans.'

Algemeen directeur Peter Verbeke legt uit wat Mazzù moet toevoegen aan de club. 'Felice zal beschikken over een selectie met spelintelligentie en voetballend vermogen. Met zijn focus op groepsdynamiek, agressieve pressing en aanvallende transitie moeten we een nieuwe dimensie toevoegen aan ons voetbal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.