Ancelotti gaat praten met Brands: 'Er is werk aan de winkel'

Reacties

Als er een kans was voor Everton om voor het eerst in jaren weer een Merseyside Derby te winnen, was het zondag in de derde ronde van het FA Cup-toernooi. Ook met een B-team was Liverpool echter te sterk. Alwéér. Het was voor Carlo Ancelotti reden te breken met zijn eigen wet en te herhalen dat hij met technisch directeur Marcel Brands om tafel gaat.

Ancelotti gaat praten met Brands: 'Er is werk aan de winkel'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Everton
Everton

Het zal fans van Everton als muziek in de oren klinken, want de hoop op de eerste zege op Anfield sinds 1999 en de eerste overwinning in een Merseyside Derby sinds 2010 werd zondag hardhandig de grond ingeboord door een geweldig doelpunt van de achttienjarige Curtis Jones (1-0). Dat terwijl bij Liverpool zowat alle basisspelers waren gespaard door Jürgen Klopp en Everton wel met een Premier League-waardig elftal aantrad.

Dat had ook zomaar een overwinning kunnen opleveren als Everton in de eerste helft een van zijn vier grote kansen had benut, maar dat gebeurde niet. Wat Ancelotti vervolgens zag, stemde hem allerminst vrolijk. Het was voor de ervaren Italiaan zelfs reden te breken met een van zijn eigen regels. Normaal gesproken bespreekt hij de wedstrijd pas na met zijn spelers op de dag erna, nu sprak hij hen al in de kleedkamer aan op wat er misging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben niet gewend om tegen de spelers te praten meteen na afloop van de wedstrijd, maar hier ga ik wel met hen over praten', zei Ancelotti na afloop op de persconferentie. 'In de tweede helft waren we niet in staat onze ideeën uit te voeren op het veld, zoals we in de eerste helft hadden gedaan. Dat we toen niet scoorden, had volgens mij invloed op ons optreden in de tweede helft. Want dat was niet goed genoeg.'

Dat Liverpool met een B-ploeg aan de wedstrijd begon, had volgens Ancelotti geen invloed op de instelling zijn spelers. 'We wilden een goede wedstrijd spelen. We wisten dat Liverpool verse krachten in zou brengen en dat de intensiteit hoog zou zijn. We verloren omdat we die intensiteit in de tweede helft niet hoog konden houden. We verloren onze energie en ons zelfvertrouwen', aldus de manager van Everton.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus verloren The Toffees voor de zoveelste keer in een Merseyside Derby. Voormalig Liverpool-speler Jamie Carragher heeft er al heel wat meegemaakt, maar zo slecht als vandaag had hij Everton al in 35 jaar niet gezien. En dus hebben ze hun hoop op Goodison Park gevestigd op de winterse transfermarkt, die inmiddels alweer enige dagen is geopend. Tot nu toe wilde Ancelotti daar echter niets over kwijt wegens het drukke programma.

Wegens Ancelotti's verleden bij Real Madrid wordt James Rodríguez bijvoorbeeld al aan Everton gelinkt, maar de Italiaan liet al meerdere malen weten na de FA Cup-wedstrijd tegen Liverpool om tafel te zullen gaan met Brands, als de drukste weken voorbij zijn. Dat bevestigde hij zondag. 'We gaan met elkaar praten en samenwerken om een oplossing te vinden die het team kan helpen te verbeteren. Ik weet dat er werk aan de winkel is', zei Ancelotti. 

Dat de eerstvolgende wedstrijd pas die van komende zaterdag tegen Brighton & Hove Albion is, geeft Ancelotti ook de tijd eindelijk eens gericht te werken. Sinds zijn aanstelling op 22 december, als opvolger van Marco Silva, was hij daar door het drukke programma niet aan toegekomen. 'Volgende week hebben we de hele week de tijd om te trainen, daar was amper tijd voor. Het zal de kwaliteit van ons spel en ons zelfvertrouwen goed doen.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Southampton
38
15
7
16
51-60
-9
52
12
Everton
38
13
10
15
44-56
-12
49
13
Newcastle United
38
11
11
16
38-58
-20
44
14
Crystal Palace
38
11
10
17
31-50
-19
43
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.