Liverpool wint dankzij geweldige goal zelfs met B-ploeg van Everton

Reacties

Liverpool maakt nog steeds kans op drie hoofdprijzen dit seizoen. De titelhouder van de Champions League en koploper van de Premier League won ook met een ploeg vol reservekrachten en jeugdspelers van aartsrivaal Everton in de derde ronde van het FA Cup-toernooi. 

Liverpool wint dankzij geweldige goal zelfs met B-ploeg van Everton
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Everton
Everton

Hoewel Liverpool ook de FA Cup al sinds 2006 niet meer heeft gewonnen en de eerste wedstrijd in dat bekertoernooi er meteen een tegen Everton was, greep Jürgen Klopp de derby aan om vrijwel al zijn basisspelers rust te gunnen na het drukke feestdagenprogramma. Zo zaten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum niet eens bij de wedstrijdselectie, net als bijvoorbeeld Roberto Firmino en Mohamed Salah. Ki-Jana Hoever begon op de bank.

Klopp liet winteraankoop Takumi Minamino wel debuteren in de Merseyside Derby, maar het nam niet weg dat Liverpool met een veredeld B-elftal aantrad tegen Everton. The Toffees brachten vier dagen na de eerste nederlaag onder Carlo Ancelotti (tegen Manchester City) wel gewoon een Premier League-waardig elftal op de been en kenden ook de beste start met grote kansen voor Dominic Calvert-Lewin, Mason Holgate en Richarlison. Telkens redde Adrián.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Spanjaard hield Liverpool zo op de been in de openingsfase, waarin Klopp tot zijn afgrijzen met James Milner weer een speler geblesseerd zag raken. De Engelsman was een van de weinige routiniers in de basis, maar ook zonder de captain beten The Reds naarmate de wedstrijd vorderde van zich af. Minamino kopte net naast uit een voorzet van Divock Origi en de Belgische spits dwong zelf Jordan Pickford tot een ultieme redding.

Zo zagen de fans van het in de Premier League al meer dan een jaar ongeslagen Liverpool ook ondanks de vele wijzigingen een vermakelijke derby. Desondanks was het lang wachten op de eerste goal. Het was het echter meer dan waard, want de manier waarop Curtis Jones in de 77ste minuut de ban brak was bijzonder fraai. Met een gekruld schot plaatste de achttienjarige middenvelder de bal in de verre kruising buiten bereik van Pickford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het betekende voor Jones zijn eerste goal in dienst van Liverpool, in wat pas zijn vijfde officiële optreden voor The Reds was. Everton had inclusief extra tijd nog meer dan een kwartier om iets te terug te doen, maar Liverpool hield ook met al die jeugdige spelers in het veld stand. Extra pijnlijk voor het blauwe deel van de Engelse havenstad is dat de laatste derbyzege van Everton nog steeds van oktober 2010 dateert. De laatste zege op Anfield dateert zelfs van 1999.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.