'Als ik een trainer moet aanwijzen die perfect is voor mij, is het Guardiola'

Reacties

Toni Kroos heeft geen spijt van zijn keuze om te stoppen als international van Duitsland. Na de uitschakeling op het EK van vorige zomer maakte Kroos na 106 interlands zijn afscheid bekend. Het WK in Qatar gaat zodoende aan hem voorbij.

'Als ik een trainer moet aanwijzen die perfect is voor mij, is het Guardiola'
© Pro Shots

'Als ik Duitsland in actie zie, dan zal ik zeker het gevoel hebben dat ik op het veld wil staan', erkent de middenvelder van Real Madrid in gesprek met het Spaanse programma Universo Valdano. 'Ik ben gestopt als international omdat ik in de eerste plaats meer tijd wil doorbrengen met mijn familie. Ten tweede zijn er spelers die het verdienen om vaker te spelen.'

Kroos wilde een potentieel pijnlijk moment voor zijn. 'Ik wilde niet dat er een moment zou komen waarop mij werd verteld dat mijn tijd geweest is. Ik wil op het hoogste niveau blijven spelen. Mijn club komt op de eerste plaats', maakt hij duidelijk.

© Pro Shots

In het interview vertelt Kroos ook over zijn relatie met Pep Guardiola, met wie hij samenwerkte bij Bayern München voordat hij in 2014 overstapte naar Real Madrid. 'Guardiola heeft er tot de laatste dag voor gevochten dat ik bij Bayern zou blijven', blikt Kroos terug. 'Als ik een trainer moet aanwijzen die perfect is voor mijn speelstijl, dan is hij het. Ik heb echt genoten van het jaar waarin we samenwerken. Hij heeft me een veel betere speler gemaakt.'

Bij Real Madrid werd Kroos welkom geheten door voorzitter Florentino Pérez, met wie hij eveneens een goede relatie heeft. 'Hij is de man die me heeft binnengehaald en die me vanaf de eerste dag in de armen heeft gesloten', geeft Kroos aan. 'Ik kan me niet herinneren dat we ooit onenigheid hebben gehad. We zijn altijd heel open naar elkaar. Hij heeft me altijd verdedigd en vertrouwen gegeven. Dat is uiteindelijk waar een speler behoefte aan heeft.' Woensdagavond speelt Kroos met Real Madrid tegen Celtic in de Champions League.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.