Kroos (31) stopt na EK-teleurstelling met Duitsland als international

Reacties

De achtste finale op het EK tegen Engeland is de laatste interland van Toni Kroos geweest voor Duitsland. De 31-jarige middenvelder van Real Madrid zet elf jaar na zijn debuut een punt achter zijn loopbaan als international.

Kroos (31) stopt na EK-teleurstelling met Duitsland als international
© Pro Shots

Dat heeft Kroos vrijdagmiddag bekend gemaakt via zijn social media-accounts. 'Ik heb 106 keer voor Duitsland gespeeld, een volgende keer zal er niet komen', schrijft hij in een afscheidsboodschap. 'Ik had graag gewild dat het uiteindelijk 109 interlands waren geweest en dat er nog een grote titel bij was gekomen op het EK. Daarvoor had ik ook alles gegeven.'

Maar dat zat er niet in. Duitsland verloor in de achtste finale van Engeland en dat is voor Kroos het moment om afscheid te nemen van de nationale ploeg. Het is een besluit dat hij al langer in zijn hoofd had. 'Het was voor mij al langer duidelijk dat ik voor het WK 2022 in Qatar niet meer beschikbaar zou zijn', aldus Kroos, in 2014 wereldkampioen werd met Die Mannschaft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kroos noemt als belangrijkste reden dat hij zich volledig wil richten op zijn clubcarrière bij Real. Door zijn interlandverplichtingen heeft de voormalig speler van Bayern München en Bayer Leverkusen al elf jaar nauwelijks rust gehad. Ook wil hij meer tijd voor zijn gezin vrijmaken. 'Het was voor mij een grote eer dat ik dit shirt zo lang heb mogen dragen', aldus Kroos.

Kroos debuteerde in maart 2010 op twintigjarige leeftijd als international, toen hij door Bayern nog was verhuurd aan Bayer Leverkusen. Tijdens het WK in Zuid-Afrika was hij nog vooral invaller, maar daarna groeide hij snel uit tot vaste waarde. Alleen Lothar Matthäus (150), Miroslav Klose (137), Lukas Podolski (130), Bastian Schweinsteiger (121) en Jürgen Klinsmann (108) speelden meer interlands.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.