Rode primeur Kroos: dit zevental sterren bleef wél altijd een gentleman

Reacties

Toni Kroos werd zondag voor de eerste keer in zijn carrière van het veld gestuurd. De Duitse middenvelder van Real Madrid kreeg in de thuiswedstrijd tegen Girona een rode kaart. Een unicum, waardoor hij uit een illuster rijtje voetbalsterren wegviel.

Rode primeur Kroos: dit zevental sterren bleef wél altijd een gentleman
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Girona
Girona

Het was een uniek moment in Santiago Bernabéu. Een overtreding van achteren in de slotfase op Aleix García betekende zijn tweede gele kaart. Scheidsrechter Mario Melero López zorgde voor het unicum, door Kroos in de 775ste officiële wedstrijd (inclusief 106 interlands) in zijn carrière voor het eerst van het veld te sturen.

Daardoor viel Kroos uit een rijtje illustere wereldsterren die nooit een rode kaart kregen. De Duitse wereldkampioen van 2014 bevond zich in gezelschap van ploeggenoot Karim Benzema. De Franse spits speelde al 861 officiële wedstrijden in zijn carrière, maar werd in tegenstelling tot de Duitser nog nooit van het veld gestuurd.

Benzema staat in een rijtje met landgenoot Michel Platini. Ook de Fransman kreeg in zijn carrière nooit een rode prent. Net als Raúl, de Spanjaard die als voorganger van Benzema jarenlang in de spits van Real Madrid speelde. Ook spelers als Gary Lineker, Andrès Iniesta en Ryan Giggs werden nooit voortijdig van het veld gestuurd. Voormalig ploeggenoot Philipp Lahm hoefde ook nooit voor het laatste fluitsignaal te gaan douchen.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.