Real morst tot groot ongenoegen van Asensio, eerste rode kaart Kroos

Real Madrid heeft zondag averij opgelopen in de strijd om de landstitel in Spanje. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti kwam voor eigen publiek niet voorbij Girona. Een late strafschop zorgde voor een puntendeling, waardoor de voorsprong van Real Madrid op nummer twee Barcelona is geslonken tot een punt. Toni Kroos pakte voor het eerst in zijn profloopbaan een rode kaart.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Girona
Girona

Op papier zou Real Madrid geen moeite mogen hebben met Girona, in de praktijk blijkt dat nogal eens anders te zijn. Van de vorige vier competitiewedstrijden tegen Girona verloor Real Madrid er twee, al dateerde het laatste onderlinge duel van februari 2019. Ook ditmaal worstelde De Koninklijke lange tijd met de opponent uit Catalonië.

Real Madrid beperkte zich vooral tot afstandsschoten. Het meest serieuze gevaar kwam van Rodrygo, die de lat trof. Girona liet zich gelden via een gevaarlijke kopbal van Valery Fernández en een inzet van Yangel Herrera die uiteenspatte op de onderkant van de lat. Pas twintig minuten voor tijd trok Real Madrid de wedstrijd naar zich toe. Na voorbereidend werk van Dani Carvajal verstuurde Federico Valverde een lage voorzet richting Vinícius Júnior, die de bal bij de tweede paal binnen kon glijden.

Enkele minuten later voorkwam Girona-keeper Paulo Gazzaniga met een knappe reflex dat Marco Asensio van dichtbij de 2-0 maakte. Het zou niet het meest ongelukkige moment van de wedstrijd blijken voor Asensio. De aanvaller verdedigde immers met zijn armen bij een poging een vrije trap te blokkeren, waardoor arbiter Mario Melero López na het zien van de beelden wees naar de strafschopstip. Na afloop van de wedstrijd liet Asensio in woord en gebaar weten aan de arbitrage het oneens te zijn met dat besluit.

Invaller Cristhian Stuani ontfermde zich evenwel met succes over de penalty: 1-1. Twee minuten voor tijd dacht Rodrygo de 2-1 te maken in een rebound, maar in de ogen van arbiter López had keeper Gazzaniga de bal al vast met één hand, waardoor de treffer werd geannuleerd. Real Madrid kreeg negen minuten aan blessuretijd om nog een zege uit het vuur te slepen, maar dat lukte niet. Die opdracht was ook een stuk moeilijker omdat Kroos na een overtreding van achteren op Aleix García zijn tweede gele kaart kreeg. Het betekende zijn eerste rode prent in zijn profcarrière. Girona hielp zodoende streekgenoot Barcelona, dat na de 0-1 zege op Valencia van zaterdag nog slechts een punt achterstand heeft op Real Madrid.