Almere City en Fortuna houden elkaar in bedwang na veelbesproken afgelasting

Reacties

Almere City FC en Fortuna Sittard hebben hun inhaalduel uit de achttiende speelronde van de Eredivisie gelijkgespeeld. Bij de derde tocht van tweehonderd kilometer heen en tweehonderd kilometer terug voor Fortuna werd niet gescoord. Daardoor verzuimden de ploegen aan te sluiten in het linkerrijtje.

Almere City en Fortuna houden elkaar in bedwang na veelbesproken afgelasting
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
0 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Zaterdag was het veld van het Yanmar Stadion onderwerp van gesprek. Op het allerlaatste moment ging immers een streep door het competitieduel omdat een strook van het veld door bevriezing spekglad was. Dat een haperende veldverwarming daar debet aan was zorgde voor een tirade bij Fortuna-eigenaar Isitan Gün, die zijn pijlen richtte op de gastheer en de KNVB.

Drie dagen eerder hadden de ploegen al tegenover elkaar gestaan in het bekertoernooi. Toen kon Fortuna na een 1-2 zege met een glimlach beginnen aan de terugtocht.

In de eerste seconden gaf de ploeg van Danny Buijs de bedoelingen weer. Fortuna drong aan, maar naarmate het eerste bedrijf vorderde kwam Almere beter in de wedstrijd. Thomas Robinet en Kornelius Hansen verzuimden te scoren voor de ploeg van Alex Pastoor. Aan de andere kant gold dat voor Kaj Sierhuis, de man die in de bekerontmoeting met twee goals uitgroeide tot matchwinner.

Na rust was de grootste kans voor Fortuna. Inigo Cordoba kopte de bal tegen de lat. Hij bleek daarmee het dichtst bij een treffer te zijn geweest, want gescoord werd er niet meer in het weinig vermakelijke duel. Daardoor staan Fortuna (twaalfde) en Almere (dertiende) nog steeds in punten gelijk.

Almere mag zaterdag aan de bak. Dan staat het uitduel bij lijstaanvoerder PSV op het menu. Fortuna mag zondag opnieuw gebruikmaken van de spelersbus, als FC Volendam gastheer is. Bij de Limburgers maakte de van Dinamo Kiev gehuurde Justin Lonwijk als invaller zijn debuut.

De rapportcijfers:

Almere City FC Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
PEC Zwolle
34
9
9
16
45-67
-22
36
13
Almere City FC
34
7
13
14
33-59
-26
34
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.